Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bladamysza

Wybory polskiej Miss Egzotica w Blue City

Polecane posty

Gość bladamysza

Natknęłam się wczoraj w czasie zakupów na informację, że w Blue City w ten czwartek mają być wybory Miss Egzotica, czyli Polek o egzotycznej urodzie. Podobno chcą pokazać, że "piękne Polki niekoniecznie muszą mieć bladą skórę i blond włosy". Ja sama ani piękna ani egzotyczna, ale się przejdę popatrzeć, bo moim zdaniem to fajny pomysł promowania równości bez względu na kolor skóry. Moja znajoma z kolei twierdzi, ze jest odwrotnie, skoro trzeba robić osobne wybory dla dziewczyn o innym niż polski typ urody. Jak wy oceniacie taki pomysł?

Gość bladamysza
przepraszam, nie wybory tylko eliminacje, teraz doczytałam

Gość gość
Zgadzam się z koleżanką. Polka to polka, a nie podział na lepsze i gorsze ze względu na kolor.

Gość bladamysza
Mnie się wydaje, że to jest rodzaj wyróżnienia czy zwiększenia szans takich dziewczyn, które nie pasują do wyborów Miss Polonia, bo nikt nie wybierze Azjatki do reprezentowania Polski, nie jesteśmy w Ameryce.

Gość gość
Ma obywatelstwo, więc jest polką. Jak chcą dzielić to niech robią wybory na miss kujaw, wlkp, dennego mazowieckiego, a nie ze względów na kolor skóry, bo później z tego biorą się takie pustaki jak OBLESNA :)

Gość bladamysza
Dla mnie to nie jest dzielenie tylko wyrównanie szans. Widziałam że tam biorą w tym udział Patrycja Kazaadi i Omenah Mensa, to właśnie takie typowe przykłady pięknych Polek, które by nie miały szans w konkursie Miss Polonia ze względu na to, że nie wyglądają jak Polki.

Gość gość
Ja swoje i Ty swoje :) Nie dojdziemy do konsensusu :p

Gość bladamysza
ale masz argument na to, co ja mówię?

Szkoda że to w czwartek a nie w piątek, bo w piątek będę w Blue City z młodymi w Inca Play na Halloween, bo bym sobie przy okazji popatrzyła na dziewczyny :) ale podeślę temat koleżance, bo idealnie by się nadawała, jest śliczną Mulatką, wysoka, z burzą loków, wszyscy się za nią oglądają na ulicy, miałaby szanse. Jest jakaś dokładniejsza informacja w necie, jakie warunki tam trzeba spełnić?