Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pleśń na ścianach

Polecane posty

Gość gość

w kuchni u mojego faceta w domu . ZA rok wesele a ja nie wyobrażam sobie że pójde mieszkać do takiego zapuszczonego, nieocieplonego domu z eternitowym dachem , gdzie będą wychowywać się moje dzieci .. Już o nic nie chodzi ale jak można dopuścić żeby wyszła pleśń w kuchni na całej ścianie , przecież tam się je i spędza dużo czasu...

Gość gość
ale dlaczego masz tam mieszkać? Mieszkaj u siebie, skoro masz lepsze lokum Poza tym przecież wiesz, z kim się spotykasz i chcesz dzielić życie. Nikt cię nie zmusi, żeby z gołodupcem i fleją sie wiązać. Można powiedzieć, ze widzą gały co biorą :)

Gość gość
no tak kocham go, to dobry chłopak, nie jest jakiś rozwydrzony, nie pije nie pali... i myśle że to w jakich warunkach mieszka to nie jego wina tylko rodziców i dziadków, którzy wybudowali ten dom i jak wybudowali tak już stoi 20 lat i nic tam nie jest robione. On wogóle w tym domu mało czasu spędza bo przesiedzi u mnie. Jest jedynakiem, jego matka ma raka nie wiadomo ile pożyje jeszcze .. ja rozumie że można nie mieć pieniędzy ale pleśń nie wychodzi w ciągu kilku dni, przecież tyle chorób można przez to mieć... Ja jestem z innego domu matka nauczyła mnie czystości i poprostu brzydze sie gdy tam jade..a wiem że ten dom i tak bedzie jego i później on bedzie sie zmagał żeby sie tego pozbyć.. narazie kończymy studia pracujemy oboje ,ale nie stać nas będzie żeby wywalić tyle kasy żeby to wyremontować.

Gość gość
to pewnie od tej pleśni ma tego raka..

Gość gość
jeśli pleśń już wychodzi na ścianach, to się jej nie pozbędziesz - całe mury są zagrzybiałe i nic nie poradzisz.

Gość gość
to co rozbiórka domu? dużo tego jest cała ściana w plamach i w wejsciu tez sie pojawia. ocieplenie budynku i odgrzybianie nie pomoże?

Gość gość
u mnie pomogło. wiadomo, na poczatku trzeba ustalić skąd się w zasadzie bierze grzyb na ścianie a jak usunąć to juz profesjonalni spece mogą pomóc http://www.destra.com.pl odgrzybianie i ozonowanie aby zapachu stęchlizny się pozbyć.

Gość gość
Jest kilka przyczyn powstawania pleśni ale jedna jest najważniejsza, brak wentylacji.Przez to ściany staja się mokre bo para wodna nie mogąc się wydostać , osiada na ścinach i się skrapla, powodując powstawanie grzyba i pleśni.

Gość gość
Ej, mam bardzo podobny problem, czyli trzeba uszczelnic albo wyizolowac mieszkanie? Koniecznie to to tak naprawde?

Gość gość
Miedzy bogiem a prawda to koniecznie i naprawdę wartaloby się skonsultować ze specjalistami w tym zakresie, bo to oni sa ekspertami od takich rzeczy.

Gość gość
Super, a czy ktoś w takim razie korzystal może z pomocy jakiś specjalistow? Zawsze myslalam, ze grzyb znika przy pomocy preparatow, ale jak widać w tym przypadku niekoniecznie…

Gość gość
Sprawdz panow z hydroizolacje

Gość gość
dach to nie ma nic do rzeczy, tylko brak wentylacji. Ocieplenie też niewiele pomoże, u mnie też stary budynek i kiedy wymieniliśmy okna od razu wyszła pleśń, bo nie było wentylacji. teraz w każdym pomieszczeniu jest kratka a w kuchni okap i kratka, do tego jak gotuję to uchylam okno. pranie suszę zimą w piwnicy. Po kapieli w łazience też obowiązkowe wietrzenie. Powiedz Mu aby zrobił remont w tej kuchni, może trzeba będzie skuć tynk,ale warto bo zdrowie jest najważniejsze. Kategorycznie powiedz, że inaczej to się nie przeprowadzisz..

Gość gość
jak u mnie w kuchni wyszła zimą pleśń, to dostałam takiej alergii że sterydy nie pomagały, dopiero na wiosnę kiedy odgrzybiliśmy ścianę i wietrzyliśmy całymi dniami to mi przeszło...

Gość tolka8
Przez długi czas borykałam się z problemami z pleśnią. W końcu na http://lovelylife.pl/ znalazłam rozwiązanie i wprowadziłam je do swojego domu. W końcu zapomniałam o pleśni.