Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Danuta  Raczkowska

Inteligentna Planeta

Polecane posty

Gość Danuta  Raczkowska

Inteligentna Planeta na Wilanowie - czy ktoś coś wie? Znalazłam ich stronę i mnie zaciekawiła, szczególnie, że mieszkamy na Mokotowie, a tam jest dobry dojazd. Szukam zajęć pozalekcyjnych dla moich chłopaków - sporo siedzą przy kompie, dlatego pomyślałam o programowaniu. Proszę o Wasze opinie, może Wasze dzieci tam chodzą? Będę wdzięczna za pomoc :)

Gość Matylda Król
Zajęcia po prostu genialne! Moja Kasia była co prawda dopiero na 4 zajęciach, ale w soboty jak mamy jechać do Fundacji to aż jej się oczka świecą;) "Na razie" uczy się tworzyć własną grę - bagatela;) Podchodziałam z dystansem do tych zajęć, bo myślałam, że będą po prostu trudne i mało interesujące. A tu miłe zaskoczenie i co najważniejsze dziecko pierwsze rwie na te zajęcia. Grupki są kameralne a prowadzący mają podejście do dzieci. Pozdrawiamy szczególnie Pana Adama:) Super inicjatywa i to jeszcze w mojej dzielnicy. Polecam

Gość Surmacz
Mieszkam na Urysnowie, widziałam ich plakaty, miałam sprawdzić stronę, ale zapomniałam ;) Myślę też o zapisaniu córki na podobne zajęcia, ale po nowym roku. Fajnie brzmi to, że mogłaby stworzyć własną grę :) A do tej fundacji mam dobry dojazd, a to duży plus.

Gość Danuta Raczkowska
Własna gra? Brzmi ciekawie :) Ktoś jeszcze podzieli się wrażeniami?

Gość Abigail85
Moja siostrzenica chodzi tam od jakoś ponad miesiąca - wiem, bo jest tym bardzo podekscytowana i często trajkocze o ciekawostkach, które stamtąd wynosi ;) Dla mnie to są ciekawostki, bo zbytnio się na tym nie znam, ale za to widzę, że Mała chyba znalazła wspólny język z moim chłopakiem :D A tak poważniej, to zazdroszczę dzieciakom, że teraz mają możliwość korzystania z takich ofert. Ania też jest bardzo nastawiona na tworzenie gry i wiadomo, że traktuje to zabawowo, ale w ten sposób zdobywa podstawy do przydatnych umiejętności. Już teraz znajomość komputerów i programowania jest bardzo ceniona, a co dopiero jak jej pokolenie wejdzie w wiek dorosły.

Gość gość
Też macie wrażenie że te wszystkie posty powyżej napisała jedna osoba?

Gość do gość
musiałaby to robić 24 godziny na dobę :p na moim osiedlu były ich plakaty, nie mam dzieci, ale opcja takich zajęć wydaje się ciekawa :]

Gość gość
programowanie dla dzieci? O kurcze, a mój znajomy właśnie zaczął dawać dzieciakom korki z obsługi Worda i Excela, bo tak jest poziom nauczania w szkołach :P ale nie powiem, fajna sprawa się wydaje :)

Gość OPEN NELY
gość, ale twój znajomy pracuje właśnie w inteligentnej planecie? zależałoby mi na opiniach o nauczycielach w tej placówce

Gość MirandaWawa
Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości - to można zapisać się na lekcję pokazową. Mi pomogła dokonać wyboru i zawsze korzystam z takiej opcji. Jak sama zapisywałam się na kurs angielskiego, to też nie wyobrażam sobie bez takiej lekcji podjąć decyzję...

Gość Danuta Raczkowska
My się zdecydowaliśmy, narazie na półkolonie zimowe :) Musimy z mężem zostać na miejscu, to przynajmniej dzieciaki nie będą się nudzić. Póki co -wrażenia jak najbardziej pozytywne :)

Gość Elżbieta Druga
Tego typu placówki to dobra sprawa, czytałam artykuł o tym, że w przyszłości nasze dzieci będą pracować w zawodach, których jeszcze nie ma, tzw. zawody przyszłości. Jedyne co o nich wiadomo to to, że będą się opierać o najnowsze technologie, język programowania; warto zatem zapewnić im lepszy start jeśli mamy taką możliwość.

Gość Erwina Roz
Znam ich z półkolonii, jutro moja córka idzie na nie ostatni dzień. Myślimy o tym, żeby zapisać ją jeszcze na kursy tam, bo jej się spodobało. Zastanawia się tylko czy pogodzi lekcje tańca i kurs, zobaczymy jak to będzie.

Gość taki gość
najwięcej o firmie można dowiedzieć się z ich fanpage'a; sam fakt, że instytucja go posiada już wiele nam mówi, potem warto zwrócić uwagę na częstotliwość ukazywania się postów; najlepiej jeśli jest prowadzony regularnie