Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość waleriass

Ciąża po ciąży

Polecane posty

Gość waleriass

Czy sa tu jakieś kobiety które zaszly szybko w drugą ciążę po pierwszej?? Urodzilam 4 mce temu. Od dwoch tygodni męczą mnie bóle żołądka. Od dwóch dni dołączyły nudności i odbijanie. Lekarz internista dał mi dzis skierowanie na badania ale mnie coś tknelo i kupilam test ciążowy bo te mdłości i wstręt do herbaty przypomnialy mi o pierwszej ciąży. Miala to być jednak tylko formalnosc ze nie jestem w ciąży gdyz karmie piersia co 1.5 godz i nie mam okresu. Podeszlam do tego na luzie tymczasem test pokazal dwie wielkie kreski!! Prawie z nóg mnie scielo. Czy mogą to być jakieś zaburzenia hormonalne?? Jutro idę na usg do gina jednak bardzo się niepokoje.... :/

Gość gość
to ze karmisz piersia i nie masz miesiaczki nie oznacza ze nie zajdziesz w ciaze.No coz jestes w ciazy.

Gość Truskawka zimowa
O cholercia ! Jak by Ci delikatnie.. No nie da.. sie delikatnie Na moje oko to jestes w ciaży. Moze bete zrob z krwi przed wizytą u gina ?

Gość waleriass
Czy w takim.razie druga ciąża i poród były łatwiejsze? ?

Gość gość
karmienie piersia nie chroni przed ciaza!!

Gość gość
Z tego co licze to termin porodu wypadnie Ci w czerwcu/lipcu. czyli bedzie ciepło i fajnie :)

Gość waleriass
Ja stawiam na maj. Myślę ze to się stało dwa miesiące temu. .. ale mam nadzieje ze to jakas torbiel lub zaburzenia hormonalne.

Gość gość
torbiel i hormony odpadaja.Test nie wykryje torbiela,hormony nie powoduja wrazliwosci na herbate.Ciaza jak nic.

Gość waleriass
Kurde a moze zle mnie oczyscili po porodzie...

Gość gość
Waleriass jestes w ciazy,jakby cie zle wyczyscili to bys ciagle krwawila no i ten test.

Gość waleriass
Wiecie poczytalam historie kobiet ktorym kilka miesięcy po porrodzie wyszedl test pozytywny a ciąży nie było i póki co staram się uspokoic

Gość gość
Jak sie nie zabezpieczalas to co sie teraz dziwisz?

Gość ikiiinblmkbcmn
mylslalam, ze wpolsce juz nie ma tak glupich kobiet, ktore wierza ze karmienie piersia to antykoncepcja....

Gość gość
spoko, taka szybka ciąża po porodzie to ogromne ryzyko poronienia, jest nadzieja!

Gość gość
Moja sasiadka urodzila corke w styczniu a w grudniu tego samego roku syna :-) i razem chodzili do klasy :-) Da sie? Da sie ;-)

Gość waleriass
Karmiac piersią znacząco wzrasta poziom prolaktyny co powinno uniemozliwiac zajście w ciążę przy zachowaniu pewnych zasad. A prawdopodobienstwo zajścia w ciążę do 12 tyg po porodzie wynosi 2%. Ja nie zabezpieczalam się tylko seks przerywany. Przez 5 lat to dzialalo wiec szok ze nagle by zawiodlo. Przynajmniej dzis juz nie mam tych mdłości i wstretu do herbaty. Zmierzylam jednak temperature i jest wysoka. Jednak ja w nocy nie śpię więc pewnie to mało wiarygodne. No dziś będzie chwila prawdy.