Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jula34536

Problem z kuzynem

Polecane posty

Gość Jula34536

Problemem jest mój kuzyn (bardziej dlatego że lubię swoją ciocię i jestem z nią w bliskich relacjach) ma 25 lat, w swoim życiu przepracował może z rok jakby mu podliczyć wszystkie jego góra 2 miesięczne epizody. Edukację dzienną skończył na gimnazjum, póżniej w 2 ZSZ wytrzymał jakieś parę miesięcy ( kuzyn naprawdę nie jest głupi, uwielbia czytać interesuje się polityką itp.) po prostu nie widział większej potrzeby zdobywania państwowego wykształcenia ale w końcu udało mu się skończyć zaoczne liceum. No i siedzi u cioci na garnuszku a ona zarabia ok. 1500zł Jak już pisałam czasem gdzieś ruszy dupę, ale po pierwszej góra drugiej wypłacie sam się zwalnia bo "musi odpocząć". Już nie możemy z ojcem na to patrzeć (ciocia to siostra mojego taty) a to niestety nie wszystko. Kuzyn od niemal 10 lat ma okresowe problemy z narkotykami. Kuzyn zawsze był trudny ciocia skarżyła się nam na jego amotywację do wszystkiego i talent do pakowania się w kłopoty. Naprawdę żle zaczęło być po gimnazjum, kuzyn i kilku jego kumpli bawili się w coś w rodzaju szczeniackiego gangu - wszczynali bójki, ćpali i trochę dilowali oraz kradli złom z pobliskiej fabryki na szczęście dla cioci "ziomki" o coś się tam pokłócili i koledzy zamienili się we wrogów i to tak że nasz dzielny gangster przez bite parę miesięcy bał się wychodzić z domu. Wtedy przestał ćpać na dłuższy czas i całymi dniami grał w gry, czytał kryminały i fantastykę oraz oglądał Cartoon Netwoork. Póżniej poszedł do tego zaocznego liceum, tam znalazł nowe "żródła" i zaczął ćpać sam przed komputerem. Jakoś skończył to liceum i z duuużym ociąganiem zaczął szukać pracy. Po roku "szukania" znalazł roznoszenie ulotek na pół etatu. Ciocia mówi że dawał jej jakieś 300 zł na dom. Ulotki w końcu się skonczyły i znowu na kilka miesięcy kuzynek na garnuszku mamusi. W końcu znalazł normalną pracę i tam znowu koledzy i amfa, ale te pare stówek chociaż cioci dawał na dom. Po niecałych 3 miesiącach sam się zwolnił po kolejnej bumelce - nie spał parę dni na amfie i nie miał sił iść na nockę. Od tego czasu kuzyn czasem zatrudni się gdzieś na miesiąc i się zwalnia , daje cioci pół wypłaty za resztę zamawia dopalacze i ćpa. Ostatnio ciocia była przerażona mówiła że przez ostatnie 3 tygodnie kuzyn praktycznie nie ruszał się z kanapy tylko palił jakiś maczany w dopalaczach tytoń i spał, budził się i dalej palił oglądał tv i znów zasypiał i tak w kółko. Mój ojciec czuje się trochę za niego odpowiedzialny bo jest jego chrzestnym, a ojciec kuzyna mieszka na drugim końcu polski, poza tym ciocia to naprawdę dobra kobieta i nam jej żal. Co prawda do jakichś dantejskich scen nie dochodzi (mieszkamy na jednym osiedlu wieżowców) w ich domu, ale dla mnie i dla taty to nie do pomyślenia żeby 54 letnia kobiecina utrzymywała nieroba, ćpuna i paranoika jakim jest mój kuzyn. Jakieś rady ?

Gość Jula 34536
ktoś odpisze ???

Gość gość
Na Ślaku się mówi:"żyła i ciasny kąt".

Gość Jula 34536
nie jestem ze śląska :) możesz jaśniej, ciocia go z domu nie wyrzuci bo on i tak wyląduje w noclegowni. Już kiedyś miał tam jakiegos natrętnego kumpla bezdomnego ćpuna

Gość gość
Skoro ciotka nie chce wyrzucic go z domu to znaczy, ze jest jej tak dobrze.