Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wszystkich Świętych dniem cmentarnej mody

Polecane posty

Gość gość

Czy myśli ktoś w tym dniu o swoich zmarłych bliskich, czy tylko o tym w czym pokazać się i jakim autem podjechać pod cmentarz ?

Gość gość
ta moda jest nieprzemijalna, wieloletnia i niezniszczalna. każdy chwali się tym co posiada. a jak już łaskawie pójdzie/przyjedzie na cmentarz to zwykle robi widowisko rodem z Kiepskich. żenada!

Gość gość
autem pod cmentarz nie podjedziesz, przynajmniej w moim miescie. u mnie do cmentarza trzeba zapylac z 1 km pod gorke, bo samochody sie parkuje hen od cmentarza 1 listopada. a ze sie chce czlek ubrac elegancko, a nie jak pol doopy zza krzaka, to co to za gdzech? mam wdziac wor pokutny i papierowa torbe na twarz, bo wszystkich swietych i na cmentarzu trza wygladac jak na pogrzeb ciotki stasi?!?

Gość gość
gość dziś typowa cmentarna polka, na wszystko znajdzie wytlumaczenie

Gość rose in black_
Ja stawiam samochód jakiś kilometr od cmentarza, bo nie mam zamiaru przyjeżdżać pół godziny wcześniej i czekać nie wiadomo ile, aż mi się uda z korków wydostać. Ubieram się przede wszystkim ciepło i wygodnie, w końcu godzinę trzeba będzie sterczeć na zimnie.

Gość gość
ostatni raz byłam w tym dniu na cmentarzu ze 3 lata temu i ludzie byli ubrani normalnie- wiadomo, że nie w dresach z ortalionu.. Trzeba mieć straszne kompleksy, żeby uważać babki "wystrojone" w płaszcze i kozaki za rewię mody. Lecz się.

Gość gość
Tych wystrojonych nie trzeba niestety "wyłapywać", one same rzucają się w oczy ubrane jak na dyskotekę w remizie albo niestosownie do wieku, takie emerytki w rozkładzie ubrane na małolatę :D

Gość gość
ale co ma cmentarz z tym wspólnego? Niektóre kobiety nie mają gustu, ale ten brak gustu widać w każdej sytuacji. Jak kogoś, to szczególnie razi akurat na cmentarzu, to rodzi sie pytanie czy wychodzisz z domu tylko dnia 1 listopada? Nie ma raczej powodu do szoku jak na co dzień widujesz pełny przekrój społeczny

Gość gość
a ty autorze jak siebie widzisz w tym dniu?

Gość gość
a do koscioła to przeciez też nikt byle jak sie nie ubierał nawet chłopi buty zakładali dopiero przed kościołem