Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brak zarodka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem w 6 tyg ciąży (liczone od dnia ostatniej miesiączki) wczoraj byłam na usg i widoczny był pęcherzyk ciazowy i ciałko żółte ale zarodka jeszcze nie było...co mam o tym myśleć czy to może być za wcześnie. Dodam że cykle mam nie regularne.

Gość gość
A co lekarz powiedział? Ja stwierdziłam że jak zajde w ciąże to nie pójde wcześniej niż na przełomie 7/8 tc by nie stresować się właśnie np. brakiem widzianego zarodka.

Gość gość
Tydz temu też byłam pierwszy raz u gin i jeszcze nic nie było widać kazała przyjść po tygodniu i był tylko pęcherzyk. Stwierdziła że ciąża rośnie ze w ciągu tygodnia ukazał się pęcherzyk z cialkiem.. Mam wizytę dop za 2 tygodnie

Gość gość
Moja koleżanka była w 6 tyg i 3 dniu zarodek już był

Gość Pangaz
Najwazniejsze,ze ciaza sie rozwija,a nie stoi w miejscu. Badz dobrej mysli. U mnie na poczatku 6.tygodnia tez byl pecherz z cialkiem zoltym i dwie minikropeczki- ginekolog powiedzial,ze byl to zalazek zarodka,ale i tak mnie to bardzo zmartwilo. Poszlam na usg za kilka dni i serduszko juz pikalo. Nie martw sie na zapas.

Gość gość
Jak by nie to ze wdala mi się infekcja bakteryjną to najpewniej bym tak wcześnie nie poszła do gin.. A tak to teraz się martwię..dop za dwa tygodnie wszystko się wyjasni

Gość Pangaz
Niestety...Na samym poczatku trzeba uzbroic sie w cierpliwosc. Nikt gwarancji Ci nie da,ze bedzie wszystko ok. Ja tez zawsze mialam czarne mysli i latalam do lekarza jak z pieprzem. Musisz byc dobrej mysli,bo srresujac sie mozesz zaszkodzic.

Gość gość
u mnie było tak: 1 ciąża wg om 8t4d a na usg 6t4d -zarodek z bijącym sercem -cykle miałam nieregularne i to bardzo więc owulacja się przesunęła, 2 ciąża wiek wg usg i om 6t4d -widoczny zarodek z akcją serca. A twoje cykle autorko były od ilu do ilu dni?

Gość gość
Od 29-34 dni.. Mam nadzieje Ze wszystko będzie ok. Staraliśmy się o ta ciążę aż 3 lata.

Gość gość
Twój cykl jest regularny. 5 dni różnicy to wciąż regularny cykl. Ale myśl pozytywnie, bo na początku ciaży wszystko szybko się zmienia i zarodek równie dobrze już może być.

Gość gość
hej, ja byłam w poniedziałek u ginekologa, bo wychodził mi 7 tydz (od dnia ostatniej miesiączki) i myślałam, że to dobry czas, żeby już iść. Okazało się, że jestem w 5tyg 6 dniu i też tylko pęcherzyk ciazowy i ciałko żółte, więc nie ma się na razie co martwić na zapas.pozdrawiam:)

Gość gość
Serduszko powinno pojawić sie ok 9 tyg

Gość gość
Mi gin powiedziała wczoraj ze zarodek ze serduszkiem powinno być widać za tydz czyli w 7 tyg

u mnie w 1. ciazy bylo widac pecherzyk w 6 tc, a zarodek z sercem w 8 tc, a w 2. ciazy serce bilo juz w 7 tc.

Gość gość
W 7 tc nic nie było. Teraz jestem w 15 tc. Będzie dobrze

Gość gość
nie panikuj jak jest pęcherzyk i ciałko żółte to będzie zarodek, ja w 5 tyt i 5 dni nie miałam ciałka żółtkowego, i jak poczytałm to forum to zaczęłam panikować, na kolejne usg poszłam dopiero w 12 tyg, macica rosła, do lekarza chodziłam , a pierwsze usg zrobiłam sobie prywatnie żeby potwierdzić ciążę, i wykluczyć pozamaciczną, i tak z tego pierwszego usg term porodyu był 10 dni póxniejszy niż w 12 tyg, a ja zobaczyłam już maluszka jak ruszał rączkami i biło mu serduszko, zbyt wcześnie zrobione usg tylko napedza strachu

Gość gość
U mnie w 6 tc nie było śladu ciąży. Nawet pustego pęcherzyka. Ciąża była i mam z niej syna. Serduszko ma za to czas do 10tygodnia aby zabić.

Gość gość
Dziękuję dziewczyny za pocieszenie...musi być wszystko dobrze.. Jeszcze dwa tygodnie i należności zobaczę maluszka

13:53, u mnie jak w 10 tc nie bylo akcji serca, to stwierdzili obumarcie. w 10 tc to juz jest duzy zarodek,******iwy, a akcja serca, ze ho ho.

Gość gość
jak nie było potwierdzonej na usg owulacji to po prostu zostaje czekanie. u mnie serduszko bilo w szóstym tygodniu ciąży. W 10 tygodniu to już maleństwo przypomina małego człowieka. tylko ze wiele zależy od owulacji bo mogła się przesunąć nawet o dwa tygodnie jeśli okres jest nieregularny. zostaje ci czekanie. bądź dobrej myśli. jeszcze jest czas

Gość gość
Ja jestem dobrej myśli po tak długim czekaniu Na ciążę musi być wszystko dobrze nie ma innej opcji. Miałam już swoje przejścia i dlatego teraz musze brac od samego początku luteine dla bezpieczeństwa.