Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

the smurfs smerfne hity

Wasze dzisiejsze śniadanie, obiadek, deser i kolacja?

Polecane posty

Na śniadanie miałam dzisiaj jajecznice na boczku z dziesięciu jajek. Na obiad natomiast mam zupę pomidorową a na drugie kotlet schabowy z ziemniakami i bigosem. Na kolację mam frytki, podgardle oraz do tego ketchup z piekła rodem. Na podwieczorek kupiłam pijaka z bananami i kopiec z kreta, na dobicie kanapki z nutellą.

Na śniadanie kanapki z szynką, na drugie chrupki Granola, na zupę, krupnik, na drugie fasolka po bretońsku, na kolację kanapki, albo bułeczki maślane.

Na śniadanie babeczki z serkiem waniliowym, na drugie sniadanie gruszki, na obiad papryka faszerowana kuskusem, na kolację sałatka z rzodkiewki szczypiorku, ogórka i śmietany.

Gość gość
Jogurt naturalny Jabłko Jabłko Zupa fasolowa Jabłko I koniec na dziś

Gość gość
Na śniadanie-owsianka, banan na obiad-kapuśniak z e słodkiej kapusty. spaghetti z sosem bolognese na kolacje będa racuchy.

Gość gość
kanapeczki na wędlinką i twarożkiem, jabłuszko, zupki dzisiaj nie mam :( za to pasta, spaghetti, żółty serek, mięsko, własna kompozycja, bo nie lubię bolońskiego ;) kolacja pieczony ryż z jabłuszkiem i jogurtem... i jabłuszko :)

Gość gość
to jak nie jadłas kebaba to idz dziś do Turcji i se zjedz

Gość gość
Sniadanie: owsianka z kakaem naturalnym, lekko slodzina brazowym cukrem. Objad: jeszcze nie wiem ale pewnie zupa pomidorowa Deser: owoce Na kolacje: jarmuz duszony z czosnkiem i mlekiem kokosowym z dodatkiem chrupiacej, opieczonej szynki parmenskiej moze ziemniaki do tego :)

Gość gość
śniadanie, obiad, kolacja, wołowina :O

Gość słodkkabettty
Śniadanie: jajka na szynce, tosty z serem, pół bagietki z serem, salami, majonezem, pomidorek i ogórkiem, duże kakao, rogalik z dźemem 2 śniadanie: pół bagietki z twarożkiem i szczypiorkiem, batonik, kilka śliwek, mała paczka chipsów, herbata zielona lunch: pół dużej pizzy, pepsi obiad: rosołek z makaronem, kotlety z kurczaka, frytki duża porcja, surówka, kompot, na deser galaretka z owocami z kompotu podwieczorek: pół czekolady z orzechami, orzeszki pistacjowe, jakiś batonik kolacja: pieczone ziemniaki z serem i boczkiem, bagietka z masłem czosnkowym, jakaś ryba smażona w panierce z majonezem, herbata czarna po kolacji do filmu na 100% paczka chipsów 150 g smacznego :)

Gość gość
sniadanie: kawa, tortilla z humusem, rukola, szynka parmenska i pomidorkami obiad: makaron z małzami w sosie na smietanie z winem koacja: krem z pomidorów (ale pewnie sobie podgrzeje jeden placek tortilli do tego)

Gość gość
Silene dziś A jak robisz ten jarmuż? Myje, odcinam grube lodygi, zcinam tez to zgrubienie wzdluz lisci. Kroje, wrzucam na duza rogrzana patelnie z nieduza iloscia oleju, uzywam rzepakowego bo zdrowszy, chwile podsmazam potem zmniejszam gaz i dusze pod przykryciem az troche zmieknie, potem dodaje czosnek, tzn odgarniam troche miejsca na patelni i wrzucam tam posiekany czosnek, podsmazam go lekko, zeby sie nie za mocno zrumienil, dodaje mleko kokosowe, jak zabulgocze wszystko mieszam, doprawiam sola i pieprzem, czasem dodaje jakies aromatyczne przyprawy w stylu indyjskim czy na co mam ochote i pasuje ;) po zamieszaniu jeszcze dusze przez jakies 15 minut albo do czasu kiedy miekkosc jarmuzu mi odpowiada. voila :)

Dzięki. Brzmi zachęcająco :-). Szynkę podsmażasz osobno i wrzucasz na wierch dania na talerzu?

Gość gość
śniadanie: kasza jaglana i amarantus na mleku kokosowym z suszonymi morelami, pestkami dyni, sezamem i goji. Obiad: kawałek mięsa cielęcego oraz zupa warzywna (ze szpinakiem, kapustą, włoszczyzną, kalarepą i ryżem). Kolacja kompot z jabłek i gruszek z cynamonem.

Gość gość
Silene dziś Podsmazam osobno albo opiekam w piekarniku, ukladam plastry na kratce i umieszczam blisko grzalki grilowej i pilnuje zeby sie nie spalilo :)