Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćóóóóówa

20 000 zł na koncie u bezrobotnego

Polecane posty

Gość gośćóóóóówa

wróciłam z zagranicy i chce wpłacic tyle na konto, czy urząd skarbowy sie tym zainteresuje? mam 19 lat , skonczylam szkole i aktualnie jestem bezrobotna

Gość gość
najbezpieczniej by było gdyby w kilku wypłatach przelali Ci to rodzice. Co najmniej w 3 ratach, z dopiskiem np. na start

Gość JasnowidzXXL
I zaraz potraktują to jako darowiznę do opodatkowania. Nawet w I grupie już się łapie

Gość gość
niestety nie mam takiej możliwości, by to rodzice mi przesłali $$$

Gość gość
co tu robic , wynajmuje pokoj w mieszkaniu z obcymi osobami, nie moge takiej sumy miec przy sobie

Gość gość
wpłać na konto no name - prepaid tylko tam limit jest do 10 tyś rocznie więc dwie karty - kosztują koło 10-20zł. Tylko ja zgubisz to przerypane.

Gość gość
Podziel na 2 raty. Bank informuje us w przypadku wpłaty 15 tys i więcej

Gość gość
Moja znajoma , po weselu założyła lokatę 16000 zł.Nikt o nic nie pytał, nikt się nie przyczepił.Ona nie pracowała , on pracował za najniższą krajową.

Gość gość
urząd skarbowy może podjąć działania jesli ktos ma kwotę minimum 100 tysięcy czyli 100 000 zł , takie jest prawo i wtedy moga dochodzic skąd masz taki zysk, tj np sprawdzili Hoffmana -rzecznika Kaczyńskiego, miał powyżej 100 tys w przeciagu jakiegoś czasu ja miałam na koncie 200 tys i nikt sie tym nie interesował, może dlatego że jest napisane w tytule sprzedaz działki itd