Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wróciłam ponownie do uk i żałuję!!chcę do Polski!

Polecane posty

Gość gość

bardzo tego żałuję! ale nie widzę dla siebie odwrotu z tej sytuacji. czy ktoś też tak ma lub miał?

Gość gość
nie, wyjechalam z Polski z mysla ze juz nigdy nie wroce do tego zlodziejskiego kraju. W UK tez nie ma raju ale jest o niebo lepiej, nie mam zamiaru wracac do kraju i mam nadzieje ze nie bede musiala.

Gość gość
też miałam takie założenie wiele lat temu, zostać na zawsze w uk. ale życie przyniosło niespodzianki i wróciłam do Polski. tam kolejne sprawy, problemy i znów pojawiłam się tu.....jest mi źle, czuję że nie mam swojego miejsca na tym świecie. żałuję najbardziej, że kiedykolwiek opuściłam kraj. może gdybym nigdy nie odważyła się wyjechać, nie miałabym takiego dylematu, który ciągnie się za mną od tylu lat...ehhhhh życie....

Gość gość
17:03 mam tak samo :) Autorko pakuj czemodan i wracaj do kraju . Żyj tam jak sie da , bo emigracja nie jest dla nieudaczników , którym zawsze coś nie pasuje.

Gość gość
no wypraszam sobie! osiągnęłam dużo więcej niż mogłam sobie wyobrazić przyjeżdżając do uk. pod tym względem nie mam sobie nic do zarzucenia. więc nie tylko nieudaczników ciągnie do ojczyzny, a że złodziejski to kraj to prawda, ale stąd pochodzę i to zawsze będzie moja ojczyzna....

Gość tby
emigracja jest dla tych co a). chca, b). musza c). nie chca ale musza d). i chca i musza :) Autorko... dlaczego wyjechalas z kraju? Bylo Ci tam zle? A teraz jest Ci zle tutaj? To moze powodem tego ze jest ci zle wcale nie jest kraj w jakim jestes ale zupelnie cos innego :)

Gość gość
tby****może jest w tym jakiś sens...muszę nad tym pomyśleć:)

Gość gość
No to wracaj do tej matki Ojczyzny , będzie dobrze . Ja od tej Macochy spier...łem brrrrrr

Gość gość
Jak mozna nie widzieć odwrotu? Za karę tu jestes czy jak? Zawsze jest jakieś wyjście, jak dojdziesz do sciany to masz możliwość iść w lewo , w prawo albo nawet do góry ! Chyba nikt cie nie pilnuje z bronią ?

Gość tby
mozna nie idziec :) natomiast to ze sie odwrtotu nie widzi nie oznacza ze go nie ma, oznacza tylko ze go nie widzimy ;)

Gość gość
a ja siedze juz 10lat i powiem wam ze milo byc rtlko 10. ale jak patrze co tam sie dzieje to sory odechciewa mi sie/wroce i gdzie?sie udam z lorniska??trzeba wynajac cos miniumum 1500zl/a zarobie ile 2??jesli wiec jaki sens . tu strace prace mam pakiet socjalny.mamy wunajete wygodne miesksanko na wszystko stac cos tam odklada sie i jezdzi na wakacje ja juz nie umiem zyc jak dziad sory ale pamietam tez jak to bylo jak kasy nie bylo/Sory jak sie nie ma super wyksztalcenia, bogatych rodzicow,albo bogatego meza. nie ma co sie lubi lubi co sie ma. i trzeba z********ac. amen

Gość gość
^^ To jestes 10 lat na emigracji i nie odlozyles nawet kasy na mieszkanie w PL? To o czym tu wogole pisac, i jeszcze czegos wymagac. Zyles jak niebieski ptak wiec dalej tak bedziesz zyc i za nastepne 10 lat, wiec nie miej pozniej do kraju pretensji ze nie stac cie na wynajecie w Polsce mieszkania.

Gość gość
co za idiotka wrocilas uk poraz kolejny i zalujesz znowu jestes nieszczesliwa na wlasne zyczenie dla ciebie to bylby dopiero bol gdyby zamkneli granice bo okazaloby sie ze zostalaby ci tylko polska tam nie mialabys czasu zastwnawiac sie nad swoim zyciem zdychajac z glodu... w uk masz ten komfort ze mozesz sobie pomarudzic jak ci sie ciezko zyje PORAZKA :)

Gość gość
a gdzie napisalam ze nie odlozylam ze nie mam kasy??? nie mam mieszkania w pl bo i po co??

Gość gość
dla mnie przersiedziec gdzies po, zycia i byc bez oszczednosci to porazka na maksa..... ale w Pl kupowac to tez bezsens. kupuje sie tam gdzie sie zamierza zyc.

Gość gość
No to jak nie chcesz mieszkac w Polsce to na hooj chcesz tam wynajmowac i o jakiejs pracy za 2 tys. piszesz? Ja peerdoolee co za tepa strzala :D

Gość exdebill_rzuca okiem
a to tylko dwa kraje na świecie są?

Gość gość
^^ To jestes 10 lat na emigracji i nie odlozyles nawet kasy na mieszkanie w PL? To o czym tu wogole pisac, i jeszcze czegos wymagac. Zyles jak niebieski ptak wiec dalej tak bedziesz zyc i za nastepne 10 lat, wiec nie miej pozniej do kraju pretensji ze nie stac cie na wynajecie w Polsce mieszkania. xxx a jak ktoś wróci po roku czy dwóch to może mieć pretensje, tak? czy coś odłożysz na emigracji czy nie nie zmieni to w Polsce cen paliwa, jedzenia czy wynajmu

Gość gość
W uk odkladac? Z czego? Z minimum ???

Gość gość
A po co odkładać ?? To takie polskie :) Żyć trzeba teraz , bo przeszłość juz była i do niej nie wrócimy , a przyszłość jest niepewna wiec trzeba dbać o teraźniejszość ! Nie bede sobie od ust odejmować zeby za 10 lat cieszyć sie z ......niewiadomo czego :( bo nie wiem nawet czy pożyje .

Gość gość
nie! masz oszczędzać na wszystkim, wszystkiego sobie odmawiać i odkładać, żeby zostawić dzieciom - żeby miały na "lepszą przyszłość" czyli na zabawę, ciuchy, narkotyki

Gość gość
Co za poatole na tej emigracji mieszkaja. Dobrze ze tych kureff nie ma juz w Polsce.

Gość gość
Dzieciom to sie zostawia dobre wychowanie i umiejetność radzenia sobie w życiu. Niech sie same dorabiają .

Gość gość
do gość z 05:50 i 15:27 ****ZGADZAM SIĘ W 100%!!! pozdrawiam, autorka.

Gość gość
A goscia z 6:66 tez?