Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wyobrażam sobie siebie w związku..

Polecane posty

Gość gość

Mimo, że chciałabym z kimś być. Jakie mam powody? Od kompleksów na punkcie wyglądu (mało jędrne ciało mimo niskiej wagi - to próbuję zmieniać, okropna, sucha cienka skóra i żyłki na nogach, nieładne piersi, i parę innych) po poważniejszą sprawę, bo charakter. Jestem średnio społeczną osobą, to znaczy - jak kogoś nie znam bliżej, to jestem wesoła, otwarta do większości osób gorzej, jak już znajomość wchodzi na wyższy etap - z kimkolwiek. Wtedy potrafię zacząć się bać i przez to zachowywać się dziwnie, aż się (często) ta znajomość nie rozpadnie..Cały czas się boję, że się zbłaźnię (na przykład czegoś prostego nie będę umiała zrobić/zrozumieć, ktoś zobaczy mój strach etc). Miałam tak z moim byłym, zaczął po mnie jechać po pewnym czasie, że jestem np. głupia, bo w jego towarzystwie ciągle się bałam i w rezultacie faktycznie moje lęki się sprawdzały i zdarzało mi się robić różne bzdurne rzeczy. Na razie pracuję nad zacieśnianiem związków z ludźmi, choć nie idzie mi najlepiej. Ale coś z tym muszę robić.. Jeśli macie jakieś rady, piszcie.

Gość gość
miałem kiedyś wpadkę i bylem na ustach wszystkich w pracy. Chętnie bym się wtedy zakopal pod ziemie. Na początku unikalem wszystkich i czułem ze mają mnie za idiotę ale jak już mi było wszystko jedno to się otworzyłem i sam rozmawiałem o całej sprawie poznałem nawet lepiej innych pracowników. Wydaje mi się ze nawet takie beznadziejne sytuacje można odwrócić na swoją korzyść a nie warto się zamykać ze swoimi lekami w sobie ale to tylko moje zdanie i wiem ze w danej chwili emocje to bardzo utrudniaja

Gość gość
moze po prostu nie chcesz byc w zwiazku i tyle :P ja doszlam do tego wniosku jak caly czas staralam sie robic rzeczy, ktore wg innych daja szczescie, mi nie dawaly, wole byc sama i nie udawac, ze jestem inna. Jak to juz bedzie "ten" to nie bedziesz skrepowana

Gość gość
up

Gość gość
Moje zdanie jest takie ze masz fobie społeczną która się ujawnia przy bliższym poznaniu z kims, obcy ludzie nie sa dla ciebie zagrozeniem ale wobec bliskich jesteś bezbronna i budzą w tobie lęki. Powodem który utrudnia ci zbudowanie związku jest wlasnie twoja nerwica lękowa i fobia spoleczna. Jeśli chcesz stworzyć udany związek powinnas poczytać o tym i zacząć się leczyc.

Gość gość
zgadzam się z dziewczyna z gory. moze mialas jakis uraz albo cos i dlatego reagujesz tak a nie inaczej

Gość gość
fuj żyły na nogach

Gość gość
a ja ważę 76 kg/169 i nie umiem schudnąć, i co mam powiedzieć??

Gość gość
Lęk przed bliskością, niskie poczucie własnej wartości, być moze fobia społeczna. Skorzystaj z terapii.

Gość gość
a ja ważę 76 kg/169 i nie umiem schudnąć, i co mam powiedzieć?? x a ty to się nie odzywaj , bo ja ważę przy tym samym wzroście 79 i co?

Gość gość
a ja waze 104 kg i co !!!

Gość gość
Wejdź z kimś w próbny związek. Zobaczysz jakie to fajne

Gość gość
up

Gość gość
u

Gość gość
up

Gość gość
idź do psychologa