Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Potrzebuję porady odnośnie farbowania

Polecane posty

Gość gość

Naturalny kolor moich włosów to dość ciemny brąz. Od dłuższego czasu farbuję je szamponami koloryzującymi. Najpierw nakładałam rude odcienie, później blond, później raz zrobiłam brązowy zbliżony do naturalnego i ostatnio czarny szampon Palette. Niestety nie jestem zadowolona z efektu i chciałabym jak najszybciej pozbyć się tego koloru. Właściwie myślałam, że wyjdzie mi ciemny brąz, ale są czarne. Wygląda to nienaturalnie, na dodatek jest nierównomiernie i miejscami przebija się jasny brąz. Teraz chciałabym wrócić do naturalnego koloru. Nie wiem tylko, czy powinnam poczekać, aż ten kolor mi zejdzie i pójść do fryzjerki, żeby zrobiła ze mną porządek, czy może zrobić sobie samodzielnie dekoloryzację. Kolor powinien utrzymywać się do 24 myć, ale wiem, że nawet szampon nigdy nie schodzi całkowicie. A może powinnam i tak zrobić tą dekoloryzację, a potem najlepiej wybrać się do fryzjerki? Czy to mi zniszczy włosy? Co byście mi radziły?

Gość gość
Juz za duzo na ie nawalilas, i to w dodatku tania farba Palette. Teraz zajmij sie intensywna regernaracja i odczekaj az ci sie kolor wypluka.

Gość gość
idz do dobrego fryzjera i już nic sama nie kombinuj bo tylko pogorszysz to wszystko jeszcze

Gość gość
zacznijmy od tego,ze nie ma czegos takiego jak szampon koloryzujacy,to jest farba do wlosow,tyle ze o mniejszej mocy.wszystko co mieszasz jest naprawde farba. mozesz zrobic(ale tylko jeden raz)dekoloryzacje,najpierw naloz preparat na dlugosc wlosow,na koncu odrosty.nie plecam zadnych tonikow koloryzujacych,bo kolor wyjdzie tragiczny,niestety musisz polozyc farbe(3 stopien).odradzam zbyt ciemne kolory,bo wlos po dekoloryzacji trac***igmenty,przez co farba mocniej chcwyta,np.braz wyjdzie na czarno itd.

Gość gość
palette, to ci się raczej nie wypłucze. ja osobiście nie polecam dekoloryzacji- robiłam 2 x i szkoda zachodu, bo włosy się z powrotem utleniają i ciemnieją. z rozjaśniacza byłam bardziej zadowolona- całkiem niedawno wyszły mi zbyt ciemne włosy- pół godziny z rozjaśniaczem i rozjasniły sie do takiego kasztanowego brązu, który nawet nie wymagał korekty farbowaniem. oczywiście pamietaj, ze odrost naturalny rozjaśni się bardziej i przy skórze mozesz mieć blond; zeby tego uniknąć, to albo rozjasniac z pominięciem skóry głowy[lub dołożyc tam farbę pod koniec], albo później wyrównac farbowaniem. i włosy wcale nie są zniszczone, po m-cu nawet nie widac róznicy