Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rzeczy dla dzieci powinny być tanie!

Polecane posty

Gość gość

Zgodzicie się ze mną? Uważam, że wiele rzeczy powinno być tańszych. Być może wtedy więcej ludzi decydowało by się na dzieci i nie byłoby takiego problemu, że coraz mniej ich się rodzi. To wszystko takie drogie, jedzenie, wózki, zabawki, a potem również podręczniki szkolne. Wielu ludzi albo faktycznie nie może sobie na to pozwolić, albo chce coś mieć od życia i jak już się natyrają w pracy to wolą np. pojeździć trochę po świecie, przeżyć coś ciekawego, pochodzić w różne miejsca, czy coś sobie kupić, a nie wszystko wydać na dzieci.

Gość gość
akurat podręczniki są juz za darmo. a poza tym w tym roku liczba urodzeń wzrasta.

Gość gość
Ciekawe. Moja znajoma, starsza ode mnie w tym roku kupiła synowi podręczniki do gimnazjum za ok. 600 zł.

Gość TaWredna
Podręczniki są darmowe w tym roku tylko dla klas pierwszych. Planują wyżej ale co z tego wyjdzie to nie wiadomo

Gość gość
Pewnie, że powinny być tańsze. . .

Gość gość
malo kogo stac na dzieci. wyprawka bez szalenstw 8tys zl

Gość gość
Błędne masz informacje.Teraz dużo jest urodzeń.Rodziłam to widziałam.Leżały kobiety na korytarzu tyle ich było.

Gość gość
Eee tam, zależy gdzie. Tez niedawno rodzilam i tylko 3 sale zajęte i to po 2 pacjentki a nie 4. Na polozniczym pustki. Pewnie ze powinno byc taniej, zakupy ciuchowe bez szaleństw w pepco a wiadomo jakie tam ceny dla jednego dziecka na sezon jesien zima to min 400zl a jak ktoś ma min krajowe to chyba jesc nie będzie by dziecko ubrać bo wyroslo.

Gość gość
W normalnych krajach sa tansze i to o wiele,bo nie sa objete podatkiem vat.Nie wiem czy kiedys Polska na to pojdzie.

Gość gość
Nie powinno być taniej, tylko pensje powinny być wyższe, bo ceny w Polsce są "europejskie", tylko płace to 1/4-1/3 europejskich...

Gość gość
Ale jakby były bardzo tanie to patologia by sie brała za robienie dzieciarni