Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak tam ateiści byliście już na grobach , szykujecie się na Boże Narodzenie?

Polecane posty

Gość gość
A ja sie zastanawiam kogo wierzacy katolicy uwazaja za ateistow.czy to ten ktory nie wierzy w boga czy ten ktory nie chodzi co niedziele do kosciola?

Gość gość
A skąd ty wiesz co ateiści, czy ktokolwiek, robo na łożu śmierci?

Gość gość
z opowiadań, z kafe :D jak trwoga to do Boga tak jak w przypadku Przybylskiej, ja ateistów rozumiem jako ludzi którzy nie wierzą w Boga, to wam matołom katolik wydaje sie osobą ktora co niedziele chodzi do kościoła, ja znam wiecej katolików i niektórzy nie chodzą do kościoła w ogóle tak jak ja

Gość gość
i tak do waszych zakutych łbów nie dobrze że nie każdy wierzący biega do kościoła i że kult księdza wyznają raczej tylko ludzie starsi tzw. mohery które są na wymarciu

Gość gość
Bo dla mninie ateista to ktos kto niewierzy w nic a takich ludzi jest niewiele. Kazdy w cos wierzy niepraktykujacy katolik czy,prawoslawny to nie ateista.Jestem wierzaca mimo ze niechodze co niedziele do kosciola nie spowiadam sie i nie przyjmuje eucharysti.nie przepadam za ksiezmi nie wpuszczam koledy.a mimo to wierze w dobro i zlo. W dobre i upadle anioly w sile wyzsza ktora kieruje ludzmi i tym i tamtym swiatem.

Gość gość
*dotrze, jest wiele wierzących w Boga którzy żyją bez ślubu i sypiają ze sobą, my też nie przestrzegamy św. Biblii tak samo jak wy śpiewacie koledyi obchodzicie katolickie święta mimo że jesteście ateistami, wśród ateistów są zli ludzi i wśród katolików też, nikt nie jest święty

Gość gość
Tak, jak wśród wierzących są tacy, co unikają kościoła i współżyją bez ślubu, tak wśród ateistów są tacy, co zapalą świeczkę na grobie i zjedzą karpia w wigilię. Bo im smakuje. I o co tu kopie kruszyć? Rytuały i tradycje to jedno, a wiara to drugie. Byle byśmy sobie w paradę nie wchodzili.

Gość gość
Nie każdy wierzący jest katolikiem.

Gość gość
Bardzo typowy przykład zawłaszczania przez chrześcijan zupełnie niechrześcijańskich rzeczy, jak groby, które były dłuuuugo przed Chrystusem i (zapewne) długo przed jakimkolwiek innym bóstwem i są w każdym kraju, nawet wśród bardzo prymitywnych plemion. Ateiści też umierają, ich ciała też się rozkładają i ich bliscy też lubią sobie powspominać zmarłych, co akurat nie znaczy, że bóg jest. 1000 lat temu chrześcijanie zawłaszczyli pogański termin na wspominanie zmarłych (co za zbieg okoliczności), a tu na kafe ktoś chce zawłaszczyć w ogóle zwyczaj chowania zmarłych i odwiedzania grobów. :D

Gość gość
niech sobie odwiedzają groby ale nie we Wszystkich Świętych skoro w życie pozagrobowe nie wierzą

Gość gość
ja wierzę w życie pozagrobowe ale nie wierzę w boga/bogów :)

Gość gość
I tu się mylisz ale jesteś za głupi żeby to zrozumieć że ateista na łożu śmierci modli się do boga.Po pierwsze zrozum że żaden prawdziwy ateista ten który odrzuca ideę boga nie zmieni zdania a zatem zdanie jedynie może zmienić agnostyk.Ale masz za mały móżdżek żeby to zrozumieć.

Gość gość
Zdanie może zmienić jedynie agnostyk ten który zmienił zdanie nigdy nie był ateistą.

Gość gość
ja wierzę w dużo reczy w czary, amulety w życie pozagrobowe ale w boga nie wierzę mimo wszystko idę na cmentarz bo lubię a świeczka i kwiaty to nie są symoble tylko katolickie :)

Gość gość
A ja wierzę w wielkie różowe słonie które żyją sobie gdzieś tam we wszechświecie.

Gość gość
I tu się mylisz ale jesteś za głupi żeby to zrozumieć że ateista na łożu śmierci modli się do boga.Po pierwsze zrozum że żaden prawdziwy ateista ten który odrzuca ideę boga nie zmieni zdania a zatem zdanie jedynie może zmienić agnostyk.Ale masz za mały móżdżek żeby to zrozumieć. x za mały móżdzek to masz ty i twoja matka, ja znam przypadki ateistów którzy zdanie zmienili

Gość gość
japończycy też obchodzą boże narodzenie i chińczycy też a wierzenia katolickie u większości z nich wywołują ironiczny uśmiech

Gość gość
jak śmierć zagląda w oczy to modli się do Boga by go uzdrowił :D

Gość gość
wśród ateistów też są głupcy i to właśnie ci się później nawracają

Gość gość
ja się modlę do buddy jak zachoruję

Gość gość
Biblia mówi prawdę a wieloryb to ryba amen.

Gość gość
A niby dlaczego nie 1 listopada? Bo co? Kupiłeś patent? Kościół wynajął cmentarz za uczciwą stawkę i zrobił zamkniętą imprezę? Dopóki cmentarze są na gminnym gruncie, to gmina decyduje, kiedy mogę pójść -1 listopada zakazu wstępu nie ogłoszono. A co do ateistów nawracających się przed śmiercią to tak : niektórzy się nawracają a inni nie, ale to nijak nie ma się do kwestii, czy jest bóg.

Gość gość
Nie byli prawdziwymi ateistami tylko agnostykami baranie. x a ateista nie może się nawrócić? zmienić zdania ograniczony ptasi łbie?

Gość gość
tak samo zagorzały katolik może stracić wiare, w wyniku różnych przeżyć, nikt nic nie musi

Gość gość
Czy bóg może stworzyć głaz którego nie będzie wstanie podnieść?Jeśli może nie jest wszechmogący.Jeśli nie może również nie jest wszechmogący.

Gość gość
Wziął chleb i rozdawał swoim uczniom.A skąd wiadomo że to był chleb a nie bułka czy rogal?

Gość gość
Podobnie po wieczerzy wziął kielich.A skąd wiadomo że był to kielich może to był kufel z piwem?

Gość gość
a czy to ważne czy to było wino czy szampan?

Gość gość
Od Jezusa lepszym magikiem jest Hudini i Coperfield.Jezus to pryszcz i te jego cuda.

Gość gość
w telewizji jest teraz dokument akurat ''Udowodnić istenieni Boga'' :D