Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do ateistów : Czy boicie się śmierci?

Polecane posty

Gość gość
z naukowego punktu widzenia ludzie mają w mózgach cały system odpowiadający za generowanie emocji, które różnią się od instynktów. Więc Twoje pytanie jest głupie przez samo to, że przespałaś biologię.

Gość gość
Polecam książkę pt.''Dlaczego wierzmy w Boga-ów''.Wiara w religijne pierdoły to efekt uboczny ewolucji.

Gość gość
czyli już rozumiem z mojego punktu widzenie jak już ktoś napisał "oni za zycia ,sa martwi! " ateiści to roboty w pisanym w sobie programem tak?

Gość gość
Nie, ale twój "program" chyba się zaraz przegrzeje, albo tylko udajesz idiotkę. Lata ewolucji wyposażyły nas w możliwość odczuwania emocji, myślenia, przywiązywania się i, między innymi, kochania. Nie potrzebna mi jest dusza żeby kogoś kochać całym sercem.

Gość gość
"Polecam książkę pt.''Dlaczego wierzmy w Boga-ów''.Wiara w religijne pierdoły to efekt uboczny ewolucji." x x x ja wiem czemu wierze w Boga bo wiem że on jest ale chodzi mi bardziej o zrozumienie tego czemu ateiści nie wierzą

Gość gość
ty też pewnie w wiele rzeczy nie wierzysz i nie zastanawiasz się dlaczego, po prostu są dla ciebie wytworem czyjejś wyobraźni.

Gość gość
"Nie, ale twój "program" chyba się zaraz przegrzeje, albo tylko udajesz idiotkę. Lata ewolucji wyposażyły nas w możliwość odczuwania emocji, myślenia, przywiązywania się i, między innymi, kochania. Nie potrzebna mi jest dusza żeby kogoś kochać całym sercem" x x x smutno mi że tak uważasz i naprawdę nie rozumiem czemu ateiści mówiąc że na istnienie Boga nie ma dowodów podpierają się teorią ?

Gość gość
Wiesz że on jest a kiedy go ostatnio widziałeś?

Gość gość
gość dziś z naukowego punktu widzenia ludzie mają w mózgach cały system odpowiadający za generowanie emocji, które różnią się od instynktów. Więc Twoje pytanie jest głupie przez samo to, że przespałaś biologię. V V Dokładnie!

Gość gość
Jeżeli ktoś przedstawia Ci jakiś koncept który wydaje Cię nieprawdopodobny i zwyczajnie nie wierzysz to całkiem logiczne, że oczekujesz dowodów. Ponieważ na istnienie/nieistnienie boga nie ma dowodów to wszystko sprowadza się do tego czy wierzysz w takie rzeczy. Równie dobrze ta rozmowa mogłaby być o wierze w horoskopy.

Gość gość
Natomiast na pewno nie jesteśmy jedynymi mieszkańcami wszechświata na którym jest życie.Planet jest miliardy,miliardów a planet na których występuje życie mogą być miliony i ciekawe czy na innych planetach też słyszeli o Jezusie,Allachu,Horusie,Zeusie i innych ludzkich pierdołach.

Gość gość
"ty też pewnie w wiele rzeczy nie wierzysz i nie zastanawiasz się dlaczego, po prostu są dla ciebie wytworem czyjejś wyobraźni. " x x x zawsze się zastanawiam nad wszystkim i jeżeli nie znajdę dowodu prawdziwości tezy nie uznaję jej wiem to samo powiesz mi o Bogu ale ja faktycznie nie mogę przedstawić dowodów innej osobie ale wiem z doświadczenia własnego że Bóg jest a doświadczeniem nie mogę się podzielić bo tylko własne stanowi dowód dla danej jednostki

Gość gość
Wcale nie wiesz czy jest bog, tylko w niego wierzysz. To jest roznica

Gość gość
"Wiesz że on jest a kiedy go ostatnio widziałeś? " x x x kilka miesięcy temu widziałam Jezusa

Gość gość
to samo mówią ludzie którzy wierzą w horoskopy, jak bardzo chcesz w coś uwierzyć to znajdziesz na to dowody.

Gość gość
A jak wytłumaczycie fakt że człowieka i szympansa DNA dzielą tylko dwa procent różnicy?

Gość gość
"Wcale nie wiesz czy jest bog, tylko w niego wierzysz. To jest roznica" x x x ale o to chodzi że ja wiem

Gość gość
poważnie? Widziałaś białego gościa o europejskich rysach twarzy który jakimś cudem miał być Żydem z Izraela?

Gość gość
Jak se człowiek wmówi że jest Napoleonem nazwą go wariatem.Ale jak se coś wmówi 1000 osób to jest to religia.

Gość gość
Niezły czubek on wie a ja wiem że istnieją krasnoludki.

Gość gość
"to samo mówią ludzie którzy wierzą w horoskopy, jak bardzo chcesz w coś uwierzyć to znajdziesz na to dowody. " x x x jeżeli chodzi o horoskopy, magię tarot to niestety doświadczyłam tego na własnej skórze jest to prawda po części za to odpowiadają demony i to jest złe

Gość gość
"poważnie? Widziałaś białego gościa o europejskich rysach twarzy który jakimś cudem miał być Żydem z Izraela? " x x x tak ale nie był aż taki "europejski" i biały karnacje miał ciemną to znaczy był opalony

Gość gość
ten temat jest z******ty, idę po popcorn.

Gość gość
wiem że dla wielu jestem wariatką szczególnie ale widziałam go i dla mnie to stanowi dowód

Gość gość
Tysiące osób na świecie co roku widzą UFO i kosmitów.

Gość gość
"Tysiące osób na świecie co roku widzą UFO i kosmitów" x x x moim zdaniem to demony ale kto tam ich wie

Gość gość
Bóg najpierw zapłodnił dziewicę później złożył ofiarę z samego siebie dla samego siebie żeby siebie samego przebłagać za coś co sam kiedyś sknocił czyli człowieka.I powiedzcie mi gdzie tu jest jakaś logika?

Gość gość
gość dziś x x bo nie napisałeś logicznie :) B óg który nas kocha z miłości do ludzi posłał swojego syna by nas pouczył o B ogu Ojcu byśmy nie umarli tylko mieli życie wieczne Jez us umarł za nasze grze chy by wypełnić pror octwa zauważ że w ST B óg ukazany jest jako sędzia sprawiedliwy a w NT jako mił osierny ojciec dlatego bo jesteśmy zba wieni przez miłosierdzie Bo że z wi ary a nie przez sprawiedliwość z uczynków ale też trzeba pamiętać że wi ara bez uczynków jest martwa

Gość gość
Mam gdzieś jakieś głupoty,proroctwa,anioły i inne pierdoły.

Gość gość
Jakie proroctwa?Człowieku ty czytałeś jakieś książki popularno naukowe?Halo mamy XXI wiek.A miliony lat ewolucji żeby powstał człowiek hominid,homo erectus i dopiero homo sapiens.Dlaczego człowieka i szympansa w DNA dzieli zaledwie 2% różnicy?a ty bredzisz o jakichś proroctwach.Dobrze tu ktoś napisał jak powstały religie kiedy pierwszy oszust spotkał pierwszego idiotę.