Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

los pitufos

Czemu nie mogę zdać matury?

Polecane posty

Przecież studia są moim przeznaczeniem, pragnę tylko 30% z matematyki i języka angielskiego pisemnego a potem mogę śmigać na uczelnię :)

Gość Alle20
A już zdawałaś, jeśli tak to ile razy?

Od 2007-2011 chodziłam do technikum (Jestem rocznik 1990 ale I rok 2006 na 2007) nie przeszłam. W 2011 - zdawałam po raz pierwszy Język polski ustny 75%, pisemny 44% W 2012 - zdawałam po raz drugi ale nic nie zdałam W 2013 - wypełniłam deklarację, ale nie przyszłam na maturę W 2014 - zdałam angielski ustny na 30% Oprócz tego nie zdałam również egzaminu zawodowego w technikum. W 2015 idę po raz kolejny na maturę (po raz 5) ale na poprawę mogę jeszcze się załapać w 2016 roku.

Gość gość
Może za bardzo się stresujesz ? Dasz sobie radę , po prostu się ucz , to jedyny sposób żeby zdać maturę. Angielski- opanuj pisanie listu , za list jest duzo punktow. Po prostu naucz sie zwrotów i powtórz sobie czasy. Co do słuchanek,słuchaj dużo angielskiego.A dostęp masz bo masz internet. Jest mnóstwo kanałów na youtube, róznych stron,seriali,filmow,piosenek. Czytanki to musisz znac słówka zeby zrozumiec, dopstęp do słówek angielskich tez masz. Co do matematyki , wejdz na strone matemaks. pl i tam masz przygotowanie super do matematyki Możesz tez wziać korki albo kupic podręcznik i sama sobie powtarzać

Za list jest 10 pkt, za formę 5pkt. Ze słuchaniem mi idzie najgorzej, bardzo bym chciała zdać maturę, by w końcu móc sobie powiedzieć, że pierwszy raz w życiu coś osiągnęłam. Kolejna rzecz to matematyka. Na maturze teraz zależy mi najbardziej.