Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marcia96

Pierwszy raz

Polecane posty

mam 18 lat , nie znam daty swojej pierwszej w zyciu miesiączki , nigdy nie współżyłam a chciałabym , jak sie zabezpieczyć ?

Gość gość
Idź do ginekologa.

Gość gość
Naucz się otwierać cipkę,więc popytaj mamy.

Gość gość
Najlepiej będzie jak pójdziesz do ginekologa i razem wybierzecie odpowiednią metodę. Wydaje mi się ze prezerwatywy będą ok, ale jeśli to dla ciebie za mało to możecie dodatkowo stosować żel plemnikobójczy np contragel

Gość gość
My przy pierwszym razie zabezpieczaliśmy się prezerwatywą i był to stosunek przerywany. Później przez jakiś czas zawsze te dwie metody razem. Teraz biorę pigułki, obecnie yaz i w sumie uważam, że są najskuteczniejszą i najwygodniejszą metodą antykoncepcji. Jeśli zdecydujesz się na pigułki to ginekolog dobierze ci odpowiednie. Warto do nich brać coś osłonowo np. provag, chroniący i układ pokarmowy i moczowo - płciowy. Decydując się na współżycie musisz być gotowa ponieść tego konsekwencje bo nie ma 100% metody. Nawet pigułki czasami zawodzą.

Gość gość
Jeżeli wybierzesz prezerwatywy, nie musisz pójść do ginekologa, wybierz się do niego po rozdziewiczeniu. Jeżeli wolisz tabletki lub plastry antykoncepcyjne musisz pójść do ginekologa, powinien Cię zbadać, zrobić usg piersi i narządów rodnych oraz przeprowadzić z Tobą wywiad (powinien pytać między innymi o to czy były jakieś choroby układu krążenia w Twojej rodzinie). Jeżeli zdecydujesz się na hormonalną antykoncepcję, kup sobie harmonellę, kapsułki wzmacniają naczynia krwionośne i chronią wątrobę przed skutkami ubocznymi antykoncepcji hormonalnej. Zażywam je odkąd z prezerwatyw przerzuciłam się na tabletki, dobrze się po nich czuje, mam dużo energii i promienistą cerę.

Gość gość
Po okresie niech cię rozdziewiczy bez zadnych gumek i wtedy idź do gina.Sprawdzi cię i przypisze antykoncepcję.W naturalny sposób przeżyjesz swój pierwszy raz,a to jest ważne dla dalszego sexu.

Gość gość
Tabletki niestety nie są dla każdego. Jestem tego najlepszym przykładem, dlatego ważne są wcześniejsze badania. Ja używam kapturka femcap i jestem bardzo zadowolona. A na 1 raz wystarczające będą prezerwatywy :)

Gość gość
do wyzej.Przeżyje pierwszy stosunek ,a nie p********ie