Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy!!!!!!

Polecane posty

Gość gość

Mam takie pytanie córka ma dziecko ma 6 lat wpadła w zle towarzystwo ojciec dziecka jest taki sam jak córka chce ratować wnuczke mieszkają ze mną i awantury i znęcanie psychicznie to norma ale jest coraz gorzej piją zostawiają małą i idą w tango chciałabym żeby wnuczka nie cierpiała czy jaj wezmę policję to nie zabiorą małej a jak to zrobić żeby mała została ze mną a nie z nimi bo ja niszczą proszę pomozcie

Gość gość
Ludzie napiszcie coś proszę bo moja psychika siada myślałam że moja starość będzie spokojna

Gość gość
policja najczęściej zabiera dziecko do pogotowia opiekuńczego ale jak im powiesz że jesteś babcią i chcesz się zaopiekować to ci dziecko wydadzą i potem idziesz do sądu że chcesz być rodziną zastępczą i dostaniesz jeszcze kasę od państwa

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź boje się ze że zabiorą mi mała do domu dziecka :(

Gość gość
nie zabiorą jej jak jesteś odpowiedzialną osobą mojej matki koleżanka też tak zrobiła bo jej córki gach lał dzieciaka tylko że ona weszła na siłę zabrała i poszła do sądu

Gość gość
Nikt nie piszę bo wie że to prowokacja

Gość gość
Mało zarabiam córka mnie bije popycha a jej facet mówi mi ze mam śpiew....ac jak będzie chciał nie takiego życia chciałam dla dziecka ale córka ma 23 lata i robi co chce od kiedy mąż zmarł

Gość gość
To nie prowokacja ja nigdy się nie zalilam jakoś sobie radzilam ale nie mam komu się wyzalić przepraszam ze tak się rozpisalam

Gość gość
Raz chciałam córkę z jej facetem wyrzucić z domu bo przyszli pijani i się klucili jak powiedziałam ze maja sobie iść gdzie chcą to córka wnuczke budziła o 2 w nocy i nie chciała mi jej dać. Jestem zalamana

Gość gość
Zrób jak radził ktoś wyżej. Wezwij policję jak będzie potrzeba, a potem wystąp do sądu o ustanowienie cię rodziną zastępczą. W MOPS-ie albo w PCPR pomogą ci w sprawach formalnych, czyli powiedzą co i w jakiej kolejności załatwić. Pomogą również napisać wniosek do sądu.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi!