Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak żyć za taką pensje

Polecane posty

Gość gość

Pracuje w salonie prasowym z lotto. Co drugi dzień 12 godzin a co drugi wolny. Wypada mi co druga sobota i co druga niedziela pracująca. Miesięcznie mam ok. 170 godzin przepracowanych, umowa 7/8. Zarabiam: uwaga: od 1050 do 1200 zł. Chyba robią mnie w balona... Rozliczenie jest trzymiesieczne. Hu.ja z tego rozumiem... Jak żyć za takie grosze, płakać się chce

Gość gość
a za nadgodziny ci płacą? bo powinieneś robić na umowę ok.140 w zależności od miesiąca reszta po za umową to nadgodziny

Gość gość
No właśnie powiedziano mi ze godziny do pełnego etatu są płacone normalnie a poza etapem to 50% jeszcze czyli dopiero od przepracowanych 160.... Rozliczenie tezy miesięczne czyli to ze na,wypłatę i wyrównanie godzin mają trzy miesiące.... A ja miesiąc w miesiąc dostaje nie więcej niż 1200 zł. Podstawę mam 1050 na 7/8 etatu czyli 7,5 zł /h a po wypłacie wychodzi mi ze mam ok 6 zł za godzine zapłacone skoro za 170 godzin dostałam 1100 zl

Gość gość
Boje się zmienić pracę bo ja naprawde Lubie ale za takie grosze...? Niewiele jak mam się ubiegać o swoje prawa...

Gość gość
robią cię w bambuko niestety jedynie możesz iść do sądu pracy