Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Facet z rodzicami zmuszają mnie do małżeństwa

Polecane posty

Gość gość

Mój facet z moimi rodzicami zmuszają mnie do ślubu. To jest chore! Codziennie z tego powodu są kłótnie, rodzice piorą mi mózg, a później facet. Twierdzą że jest on moją jedyną alternatywą w życiu. Obecnie studiuje, mam 22 lata nie chce wychodzić za mąż. Czasami, mam ochote rzucić to wszystko i uciec z Polski.

Gość gość
musisz sie wyprowdzic, nawet kosztem studiow

Gość gość
Co to za facet, ktory c****erze mozg? Niewolnica jestes?? Poza tym slub, w wieku 22 lat??? Zwariowalas?

Gość gość
o ja j***e

Gość gość
A ty nadal myślisz,że żyjemy w średniowieczu i planujesz pokornie zrealizować ich postanowienia,bo inaczej Cie wydziedziczą :P

Gość gość
Dziwna sytuacja, nie sadzilam,ze jeszcze takie sie zdarzaja w naszym stuleciu ... hmm albo jestes z bardzo katolickiej rodziny z malej wioski zabitej dechami a twoi rodzice za duzo naoglądali sie filmu "Kogel Mogel" albo nie wiem :D

Gość gość
a ja bym chciała wyjść za mąż

Gość gość
No na pewno byś chciała wyjść za mąż z przymusu ... już w to uwierze :)

Gość gość
Zupelnie jak w Pakistanie. O rany!

Gość gość
Jestem z katolickiej rodziny..to jest chore. Cały czas mnie oczerniaja - moi rodzice mówia ze jak nie wyjde za maz to nie beda mnie juz utrzymywac, itd. Kurcze ja studiuje dziennie, dorabiam ale nie stac mnie na zycie samodzielne..jestem załamana. Chyba rzuce studia i wyjade z Polski

Gość gość
Rzadko udzielam się na forach w internecie ale w przypadku w/w tematu zrobię wyjątek. Gdy przeczytałam post autorki to naprawdę chwyciłam się za głowę bo w życiu nie przypuszczałabym, że w XXI wieku żyją gdzieś w Polsce rodzice którzy chcą zmusić swojego syna/córkę do małżeństwa i grożą, że jeśli tego nie zrobi to nie będą takiej osoby utrzymywać. Ludzie!!! No poprostu horror. Napiszę z ręką na sercu że pierwszy raz spotkałam się z tak ciężkim przypadkiem. Twoi rodzice i Twój facet to zwykli psychole którzy kwalifikują się do leczenia! Uciekaj od nich jak najdalej bo jeśli tego nie zrobisz to zatrują ci życie. Autorko! nigdy przenigdy nie pozwól aby rodzice czy ktoś inny manipulował twoim życiem. To ty decydujesz jaką scieżką chcesz podążać i czego chesz. Co to za facet, który trzyma stronę rodziców a nie broni ciebie? On cię nie kocha bo gdyby cię kochał to stanąłby w twojej obronie i powiedział rodzicom że to jest wasza decyzja kiedy weźmiecie ślub a on co? tez cię naciska abyś za niego wyszła. Zostaw go bo nie ejst ciebie wart. Uwierz mi że znajdziesz lepszego od niego. Ja mam 23 lata i też w życiu nie wyszłabym w tkim wieku za mąż, wolę pracować, kształcić się, rozwijać a na slub i małżeństwo nigdy nie jest za późno. Nie rób niczego wbrew swej woli bo będziesz nieszczęsliwa. Po ślubie będą cię zmuszać do rodzenia dzieci albo abyś była jego sprzątaczką, służącą, kucharką i bóg wie jeszcze czym! Ja na twoim miejscu bym sie wyprowadziła od tych psycholi, wynajęła mieszanie w innym mieście albo (jesli miałabym możliwość) wyjechałąbym za granicę bo twoi rodzice nadal będą naciskać i zdania nie zmienią. Życzę ci powodzenia i uwierz że sobie poradzisz/dasz radę. pozdrawiam.