Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

no i poleciało

Polecane posty

Gość gość

Jezu...Miesiączkę miałam dostać piątek-sobota.Pierwszy test zrobiłam w piątek pozytywny drugi pozytywny. Następny w sobotę pozytywny. Nagle jak piersi bolały tak przestawały.Wczorajszy test z ledwo widoczną kreseczką a dzisiaj przed chwilą zaczęłam krwawić. Zadzwoniłam do ginekologa a baba w recepcji wmawia mi że za szybko na test przecież i robi się w terminie miesiączki.Tłumaczę jej że tak zrobiłam a ona dalej swoje i że test nie mógł wyjść pozytywnie!!! No ludzie. Czy przyjmą mnie na oddziale ginekologii żeby mnie zbadać? Czy wg jest sens iść ? Załamałam się.

Gość gość
Ale po co ?

Gość gość
Dostałaś przecież normalnej miesiączki. A że test był pozytywny? No i co z tego ?? Przecież to było na 2 dni przed miesiączką.

Gość gość
widocznie ciąża biochemiczna. Gdybyś nie zrobiła testu to nawet nie wiedziałabyś. Skoro kreska była ledwo widoczna to znaczy że stężenie hcg było małe i zaczęło spadać. Na usg i tak pewnie nic nie zobaczą bo to zbyt wcześnie. Zrób sobie betę 2 razy w odstępie 48 godz. i będzie sprawa jasna.

Gość gość
Testu nie robiłam przed miesiączką tylko w terminie miesiączki kiedy miała się pojawić. Po ostatnim teście wiedziałam że coś jest nie tak,bo skoro wcześniejsze wychodziły wyraźnie pozytywne to ten wczorajszy powinien też taki wyjść a kreska była ledwo widoczna.Ja mam z mężem konflikt serologiczny może tu leży problem. Już jedno dziecko mamy.

Gość gość
Co do konfliktu to chyba dostałaś zastrzyk po pierwszym porodzie?

Gość gość
nie dostałam zastrzyku. Mój szpital po prostu olał sprawę.

Gość gość
A badałaś sobie poziom przeciwciał? Odczyn Coombsa?