Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak ubieracie ponad roczne dzieci 14 stopni slonecznie

Polecane posty

Gość gość

J.w.

Gość gość
w taka pogode jak teraz ma body na krótki rekaw rajstopy cienką bluzke na długi rękaw spodnie buty i niezbyt grubą kurtke oraz czapke i chustke na szyje, jak jest dłuzej na podwórku to i rekawiczki

Gość gość
"Na krótki rękaw", "na długi rękaw", co to za wyrażenia?:o

Gość gość
Moj dwulatek dzisiaj mial na sobie: koszulke z kr rekawem, bluze , kurtke, skarpetki i spodnie. Do tego cienka czapka i chustka na szyję. Uważam że na rajstopy jest jescze za cieplo.

Gość gość
już sie znalazla czepialska, masz cos do powiedzenia w temacie to dawaj a jak nie to sobie daruj

Gość gość
Za ciepło to na czapkę i to u dwulatka.

14miesięcy - body z kr. rękawem, koszulka z długim, cienki sweterek, rajstopy, spodnie. Do tego buty, cienka apaszka, bawełniana czapka, kurtka na polarze. Jest 14 stopni, ale powietrze jest ostre.

Gość gość
No nie wiem czy za cieplo. Ja sama dzis mialam cienka czapkę na spacerze z moim dwulatkiem. Mimo ze jest te 14 stopni to zawiewa chlodny wiatr.

Gość gość
nie jest za cieplo, jak dziecko jest 15 min na podwórku to moze i tak ale mój 14 miesieczny syn lata conajmniej 2 godz wiec rajstopy i czapka sa konieczne

Gość gość
No właśnie. Lata, jest w ruchu, a Ty go tak grubo ubrałaś

Gość gość
Konieczne rajstopy przy 14 stopniach ? To co bedzie konieczne przy minusowej temperaturze?

Gość gość
ja ubieram tak : koszulka z krótkim rękawem , sweterek nie za gruby i kurtka cienka + szalik i czapka , rajstopy i spodnie ale to niestety jak mam wolne lub w weekendy bo moja teściowa idiotka kretynka ubiera dziecko za grubo wogóle nie słucha mnie i męża żeby nie przegrzewała

Gość gość
mimo ze jest 14 stopni to jest chłodno, jest listopad a nie maj :p dziecko nie bedzie mi z głowy nogami latalo w listopadzie spodnie sie podwijaja

Gość gość
Wyszłam wyszłam wychodzę pomiędzy 9 a 11 więc już spacer zaliczony i u mnie rajstopy były zbędne. Na słońcu bardzo ciepło i sama zdejmowałam chustke bo za ciepło.

Gość gość
Poza tym pytaniem w temacie było jak ubieracie swoje dzieci a nie ocenianie tego jak inne matki ubieraja swoje dzieci :P ale baby to są jednak baby byle by sie kłocić i podogryzac innym. Bo ona jedna najlepiej dba o swoje najcudowniejsze dziecko

Gość gość
body długi rekaw na to swetr polarowy na to kombinezon a na kombinezon jeszcze nieprzemakalna kurtka ktora chroni tez przed wiatrem do tego gruba polarowa czapka z fajnym ciepłym szalem. Buty ocieplane wartwą 3cm

Gość gość
moja 3latka wychodzi w krótkim rękawie jak jej jest za zimno to przychodzi do domu i po sprawie. co wy sie przejmujecie?

Gość gość
Rajstopy przy 14 stopniach?:o. Biedne te wasze dzieci. Potem zakladacie tematy ze ciagle choruja. Co z tego ze listopad? To jak w kwietniu snieg spadnie to nie wlozysz czapki bo juz wiosna?:o

Gość gość
Ja mojemu nie zakładam rajstop przy takiej pogodzie i takiej temperaturze bo myślę, że może być mu za ciepło. Ma body z długim rękawem, kurtkę, spodnie, cieńsza czapkę, chustke. Wieczorem zakładam mu już cieplejsza czapkę i rajstopy pod spodnie bo jest chłodno.

Gość gośćShug Avery
W ciagu dnia, jak bylo slonce: body z dlugim rekawem, na to cienka bluzka z dlugim rekawem, spodnie, skarpetki, buty, chustka pod szyje, cienka kurtka i na to ocieplany bezrekawnik).

Gość gość
Body na to bluzka i kurtka na polarze, spodnie trampki chustka pod szyje i cienka czapka. I tak jest ubrana o 8 rano gdy idziemy na zakupy. Mała ma 16 miesięcy .

Gość gość
Body z krotkim rekawem,cieplejsza bluza,kurtka,spodnie,skarpetki,adidasy.lub druga wersja:body na ramiaczkach,cienka bluzeczka,polar,cienka kurtka,spodnie,adidady. W obu wersjach cienka czapka, czy cos na szyje to zalezy czy jest mocno wietrznie,co ma na sobie,czy np.bluza,polar,kurtka ze stojka czy bez.