Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile kasy zalozyc na wyprawke?

Polecane posty

Gość gość

Ile kasy tak mniej wiecej zakladacie na wyprawke? Mi wstepnie wyszlo ok 5-6 tys ale tak na prawde to tylko orientacyjna cene wozka i lozeczka + komody z przewijakiem znam. Reszte tak mocno "na oko" zakladalam.

Gość gość
U mnie poszło około 10 tysięcy.

Gość gość
co tak duzo kosztowalo? meble do pokoju dziecka, urzadzanie jego pokoju czy wozek za kilka tys? nasze na poczatku bedzie z nami w pokoju wiec kasy na urzadzanie pokoiku nie licze.

No to tak minimalnie sobie założyłaś :) i tyle wystarczy jeśli będziesz kupować nowe rzeczy z tych tańszych. Oczywiście przyjemniej jest mieć więcej do wydania...wiadomo :) Nie polecam tylko kupować bardzo drogiego wózka z gondolą bo dziecko nie musi w nim długo jeździć, a jednak slidniejsze i większe są typowe spacerówki i lepiej np 7-miesięcznemu maluszkowi kupić już porządną spacerówkę niż średnio drogi wózek dla noworodka i potem też średnią spacerówkę. No chyba że kogoś stać na dwa porządne wózki, wtedy może sobie być wszystko droższe.

Gość gość
przy zalozeniu ze wozek kosztuje ok 2500 (3 w 1) to 3500 na reszte moze nie wystarczyc? co tak duzo kosztuje?

Gość gość
Ja miałam wózek za 4500, meble zrobił mi tata, bo jest stolarzem. Śliczne, białe w stylu retro, to prezent dla wnuczki. Łóżeczko stokke z wyposażeniem to około 6 tysięcy. Ubranka to jakieś 2 tysiące, wanienka z komodą 600. Jakieś karuzele , grzechotki, zabawki pewnie około 1000.

Gość gość
A co za różnica ile kto na wyparkę wyda? Będziecie się teraz licytować, która ma droższe meble, wózek i pieluchy ? Każdy wyda tyle na ile go stać.

Gość gość
chcialam sie dowiedziec czy kwota 5-6 tys jest ok przy zalozeniu, ze kupuje rzeczy nowe i mam troche ubranek. Nie planuje zakupu lozeczka za 6 tys bo po co ani wozka za 4-5. tys Juz widze ze w mojej kalkulacji pominelam pierwsze zabawki oraz karuzele.

Gość gość
Moim zdaniem 5-6 tys. na wyprawkę Ci wystarczy. Pamiętaj jeszcze o foteliku samochodowym (nosidełku). A wózek polecam znaleźć używany (przynajmniej gondolę na początek).

Gość gość
Można mieć nowe rzeczy przy budżecie 4 tysiące jak i 10 tysięcy... Rozumiesz? :) Są tańsze i droższe rzeczy a przepaść finansowa ogromna.

Gość gość
Pewnie mozna i za 15 tys i co z tego? Pisalam, ze nie szukam rzeczy z wyzszej polki, podalam orientacyjna cene wozka oraz to, ze nie kupuje mebli. Kilka lat temu jak robilam wyprawke spokojnie zmiescialm sie w 3 tys, teraz widze juz ze 6 tys spokojnie pojdzie i przyznaje ze troche jestem zaskoczona. Wybieram rzeczy, ktore mi sie podobaja, niektore drozsze inne tansze. Uzywanych nie biore pod uwage.

Wózek i fotelik 2000 Lozeczko,komoda, materac 1000 Reszta rzeczy, ciuchy, kosmetyki, bujaczek, krzeselko ok 1500

Zakupy robilam rozsadnie. Aaaale jak bym miala 10k to pewnie poszloby lekka ręką ;)

Gość gość
Dlaczego nie bierzesz pod uwagę używanych rzeczy? W przypadku wózka to akurat raczej objaw zdrowego rozsądku, bo można mieć naprawdę wypasiony wózek za 1.000 zł albo mniej. Wiadomo, że fotelika używanego się nie kupuje. Rozumiem też, że niektórzy mogą mieć opory przed używanymi ubrankami. Ale wózek albo meble? Jak najbardziej!

Gość gość
mi poszło 200 i to tylko dlatego że się popłakałam i mąż mi dał na odczepne resztę dostałam i teraz mam 2 wózki 3 w jednym :&