Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

głupie pyt o kąpiel

Polecane posty

Gość gość

jak kąpiecie niemowlaki, ja wlewam do wanienki płyn do kąpieli i w tej wodzie ręka myję małą, namydlacie jeszcze czymś?jak tak to czym,bo już sama nie wiem

Gość gośćShug Avery
Ja robilam tak samo. Troche zelu do mycia ciala i wlosow Hipp i w tej wodzie mylam malenstwo. Tylko buzie mylam osobno, przed kapiela. Jak dziecko bylo nieco wieksze i juz ruchome, na rozszerzonej diecie to, zeby dokladnie umyc pupe i przyleglosci bralam na reke osobna porcje zelu. :-) Pozdrawiam!

Gość gość
zależy, co wlewasz...jeśli emulsję, typu Oilatum, Emolium - to ona się nie pieni...po prostu ręką myjesz ciałko...i tyle :)

Gość gość
Ja też tak robię, używam akurat żelu babydream, biorę dodatkową porcję tylko na główkę. Z emolium tak samo robiłam (ale bez dodatkowej porcji).

Gość gość
Do tej pory myłam myjką/ręką i mydłem nivea, ale okazało się, że moje dziecko po 2 latach ma zbyt delikatną skórę i musi się kąpać w emolium to już chyba sama wiesz jak się w tym kąpie. Wlewam do wanny 15ml i w tym moje dziecko się moczy. Tylko głowe myje jej oddzielnie szamponem raz w tygodniu.

Ja strasznie bałam się pierwszej kąpieli, niby po powrocie do domu była położna, wszystko pokazała itd. ale jak zostałam sama to nie wiedziałam od czego zaczać... wszstko przygotowałam według opisanych tutaj http://tescolovesbaby.pl/jak-samodzielnie-wykapac-dziecko/ wytycznych, jak już wszystko było pod ręką to kąpiel poszła bardzo instynktownie :)

Gość gość
ja wkładam dziecko do wanienki z wodą i na rękę nalewam sobie porcję żelu do mycia, namydlam dziecko i spłukuję wodą, która jest w wanience.

Gość gość
dzięki za odp,używam jonson&jonson ale ma trochę suchą skórę po tym, używałyście żelu babydream?i jaki krem po kąpieli

Gość gość
johnsony podobno często uczulają, mają niezbyt ciekawy skład. Ja osobiście nie używałam,babydream też nie. Naszym pierwszym żelem był hipp i mogę go polecić.

Gość gość
My wkladalismy do wody i namydlalismy reka. Uzywalismy i mydelka bambino i zelu babydream i hippa. Skora mojego dziecka nie jest wymagajaca i wszystko sie zparwdzilo.

Gość gość
*Sprawdzilo. Sorki za literowke.