Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakiej pozycji karmicie dzieci butlą

Polecane posty

Gość gość

Syn ma pół roku. Zawsze był karmiony tak, że kładłam go na poduszce-klinie, pod kątem i dawałam butelkę. Ostatnio fizjoterapeutka zwróciła mi uwagę, że powinnam karmić go w pionie, bo może się udławić. Ale on ani myśli tak jeść. Pomijam fakt, że w ogóle jest niejadkiem i jak zje, to jest wydarzenie.

Gość gość
Pod katem na rozku bo ma 2 miesiące

Gość gość
a nie pomyślałaś żeby przytulić dziecko przy karmieniu?

Gość gość
Ja karmilam tak jak piersia bralam na rece przytulalam i podawalam butelke,nigdy na lozku ze ja obok i dziecko obok

Gość gość
Niemalże na siedząco, tak jak laryngolog kazała.wcześniej karmiłam na leżąco praktycznie, podobnie jakbym karmiła piersią. Jak się okazało robiłam źle.

Gość gość
głaszczę, patrzę w oczy, mowię do niego. jest bardzo nerwowym dzieckiem i jak biorę na ręce do karmienia, to wierzga. W ogóle jest rozproszony przy jedzeniu. jedyne, co go uspokaja to głaskanie wzdłuż ciała. Dlatego taka, a nie inna technika. Nic, będziemy próbować na siedząco.

Gość gość
Karmilam na zwyklej duzej poduszce pod katem ok 60 stopni ale mial wskazania jak najbardziej pionowo. Jak juz nie dalo mu sie narzucic pozycji to po prostu kladl sie na plasko i tak pije do dzis.

Gość gość
moja też na leżąco. Jak ją przytulałam tak jak do karmienia piersią to się krztusiła. A tak dobrze jej się pije. Starszy synek tak samo pił.

Ja karmie na kolanach - siadam oparta z nogami ugiętymi i maly siedzi oparty o moje uda i je. Ma skończone 4 m-ce a je tak od kiedy skończył 1,5 m-ce.