Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy korzystaliście kiedyś z psychoterapii?

Polecane posty

Gość gość

Czy korzystaliście kiedyś z psychoterapii? Jakie były efekty. Chciałabym powalczyć o swoją pewność siebie i umiejętność radzenia sobie z emocjami. Zastanawiam się, czy to coś da... Jakie są Wasze doświadczenia.

Gość gość
Ja mialam roczna terapie, ktora nic mi nie dala. Zdecydowalam sie na nia, bo mialam tak jak ty niska samoocene i leki, przez co balam sie przystepowac do egzaminow. W skrocie wygladalo to tak: 2 razy w tygodniu mialam spotkania z psycholozka, podczas ktorych to ja mowilam, a ona sluchala. Metoda ta polegala na tym, ze mialam sobie zdac sobie sprawe z istoty moich problemow. Co wedlug mnie bylo bzdura, bo ja doskonale wiedzialam gdzie tkwi problem. Dodatkowo psychoterapeutka zadawala mi do domu cwiczenia. Na dobra sprawe, moglam sobie rowniez kupic ciekawa ksiazke i z niej czerpac inspiracje. Na terapie behawioralna czy spotkania w grupach nigdy nie dostalam skierowania. Kobieta ktora mnie prowadzila byla tez niesympatyczna, co chwile spogladala na zegarek, brakowalo jej empatii i czesto nie pamietala tresci rozmow. Takze mysle, ze wszystko tez zalezy od dobrego psychologa, a o takich niestety trudno. Sprobuj, sama sie przekonaj. Pozdrawiam;-)

Gość gość
ja miałam i nic to nie dało za tę kasę wyjedź na wakacje, odpocznij, przemyśl swoje życie i zrobisz więcej dla siebie wiem to!