Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żurek pomocy

Polecane posty

Gość gość

będe robiła dzisiaj mój pierwszy żurek, niestety z torebki. Mam białą kiełbasę , jajka i włoszczyznę , jak to połączyć ?:) Może głupie pytanie ale nigdy nie robiłam żurku ani żadnej zupy z torebki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jesli nie robiłas z torebki to zrób naturalny,chyba zdrowiej i łatwiej a nie syf z barwnikami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak masz kiełbase i jajka to masz prawie kompletnego faceta kotku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
niestety ale do takiego żurku potrzebny jest zakwas? a ja mieszkam w niemczech i czegoś takiego w sklepach tutaj nie widziałam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wsadź kiełbasę do wody i ugotuj możesz przez godzinę gotować! Potem dodaj ziemniaczkó pokrojonych jak się ta kiełbasa ugotuje! majeranku dużo wsypcałą torebkę! Popieprz marcheweczkę pokrojoną wrzuć Pietruchy natki i koperku wrzuć lubczyka jak masz tą zupę z tej torebki a potem próbuj bo ja jeszcze kilka kropel cytryny wcisnę i posolę jak mało!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
innych zup też nie gotowałaś? :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Aha no i to jajko dodaj i z chlebem podawaj pycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja nie wiem że na tym forum to same gamonie siedzą z wyjątkiem mnie oczywiście bo jako jedyna odpisałam autorce powyżej kompletny przepis od a do z A reszta siedzi gnije nic nie robią i g... wiedzą!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gotowałam , ale rzadko ponieważ mój narzeczony nie przepada za zupami, ale myślę,że taką z kiełbaską i jajeczkiem zje ;) Dziękuje za przepis, po prostu nie wiedziałam kiedy mam wsypać tą zupę i kiedy gotować tą kiełbasę ;) Zabieram się do gotowania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A obrażają a prowokują do kłótni. Do roboty byście się wzięli!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja gotuję kiełbasę z cebula, czosnkiem, ziele, liść laurowy, a po ok. pół godz. dokładam rozpuszczony żurek i gotuję ok. 15 min. W międzyczasie jaja na twardo. Potem dodaję śmietanę, pieprz i sól w miarę potrzeby, bo sam żurek z torebki jak i kiełbasa są już słone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
do garnka z woda wrzucasz ponacinana kielbase, obrana cebule w calosci , marchewke pokrojona, pietruszke, ziele angielskie 3 szt lisc laurowy 2 szt . i niech sie gotuje. jak warzywa beda miekkie rozrabiasz w kubku zurek, wlewasz do zupy, doprawiasz sola, pieprzem majerankiem, zabek czosnku i mozesz dodac smietane kwasna. smietane rozrabiasz w kubku solisz mieszasz i zalewasz goracym zurkiem aby sie zahartowala. potem wlewasz do zupy, dodajesz w miare potrzeby odrobine soku z cytryny lub kwasku lub octu. jajaka gotujesz na twardo, kroisz na lalerz zalewasz zupa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×