Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kaszka mleczno ryżowa

Polecane posty

Gość gość

witam chciałam córce na spróbowanie podac kaszke mleczno ryżową , zaznaczam że córka woli pić z butelki a nie jeść z łyżeczki ile mam wsypać tej kaszki na 180 ml wody ?

Gość gość
na początek kup kaszkę ryżową, wsyp łyżeczkę na 90 ml mleka i podaj. Będziesz widzieć, czy jest dla córki za rzadkie, wtedy metodą prób i błędów będziesz zagęszczać lub nie. Pamiętaj o większej dziurce w smoczku.

Gość gość
ona już piła ryżową chciałam jej spróbować mleczno ryżową ale z racji że ta kaszka ma już sama w sobie mleko nie wiem ile jej dodać żeby wypiła w butelce

Gość gość
Jestes tak tępa czy tylko udajesz?

Gość gość
Na kazdej paczce jest gotowa instrukcja jak przygotowac kasze mleczno ryzowa. Prawie zawsze jest 150 ml wody i ok. 5 łyżek kaszy. Potrzebny jest tylko odpowiedni smoczek, nie wiem ile dziecko ma miesiecy. Dla mlodszych lepiej sprawdai sie smoczek trojorzeplywowy.

Gość gość
a masz powiększoną dziurkę w smoczku? ja mam dość sporą dziurkę i daję max 4 miarki (takie od mm) kaszki mleczno ryżowej plus 2 mleka mm. I jest takie średnio gęste w sam raz

Gość gość
nie , nie jestem tępa , a na opakowaniu jest napisany przepis jak zrobić kaszke mleczno ryżową łyżeczką bo na butelke ten przepis jest za gęsty , mam smoczek trójprzepływowy , zrobiłam jej dzisiaj rano tą kaszke i dodałam 7 łyżeczek na 180 ml wody i mam trochę wątpliwości czy to nie jest za żadkie ale nie chcę jej zrobić też za gęstego więc chciałam się tylko zapytać jak wy to przyrządzałyście że było dobre

Gość gość
Za żadkie... jezu autorko aż oczy bolą. Chyba z kujawsko_pomorskiego jestes?:-) Jaka masz kasze ze robisz na 180 ml? Z ciekawosci pytam bo sie jeszcze z taką nie spotkałam. I rob na oko. Kasza nie byc ani za gesta ani za rzadka. Metoda prob i bledow

Gość gość
No chyba jestes:o bo po kiego czorta mieszac kaszke mleczno ryzowa z mlekiem jak kupujesz ryzowa i dodajesz do mleka. Chyba ci sie nudzi. A jak nie to tak jak ktos napisal,odmierz proporcjonalnie tyle.wody ile.trzeba na.ilosc lyzek ktora chcesz i dodaj np.3 miarki mleka i 90ml wody,czyli na.skroty:rozciencz gesta kaszke mlekiem.

Gość gość
Ja pierdziele nie mieszam kaszki mleczno ryżowej z mlekiem tylko z WODĄ !!!! robie sto 180 ml bo daje jej raz dziennie zamiast mleka a ona zjada 180 ml mleka dlatego jak daje jej kasze to chcę zrobić tak samo ile razy muszę napisać że daje jej z wodą bo po co mam dawać z mlekiem kaszke mleczno ryżową skoro w niej już jest MLEKO i nie jestem z kujawsko-pomorskiego pomyliłam się i przepraszam za błąd ortograficzny jakbym zrobiła jej mniej to by się nie najadła próbuje ustalić ile mam wsypać jej kaszy do WODY żeby piła normalnie z butelki i żeby było np. takiej samej konsystencji jak Mleko z kleikiem ryżowym

Gość gość
i dodam że chcę po prostu zamienić jej jedno karmienie na kasze mleczno ryżową , bo zwykle pije mleko z kleikiem albo z kaszą ryżową , kupiłam więc zamiast kaszy ryżowej , mleczno ryżową i chcę cię dowiedzieć ile mam jej wsypać łyżeczek tej kaszy do WODY żeby było dobrze i tyle ludzie czytajcie dokładnie

Gość gość
przepraszam bardzo, a jak ktoś jest z kujawsko-pomorskiego to jest jakiś wstyd? ty pewnie słoikiem z warszaffki jesteś. no to jednek jesteś kimś. a to ze autorce wkradł się błąd - zdarza się ale to nie powód żeby obrażać.

Gość gość
To ja od kujawsko-pomorskiego. Oczywiscie ze to nie jest zaden wstyd:-) sama kilka lat tam mieszkalam i wiem ze niektorzy mowia i pisza dosyc specyficznie np pralkie, lodówkie, kedy, itp. Zawsze mnie to po prostu bawilo:-)

Gość gość
Ps. I nie jestem z warszaffffki jak to ty ujelas. Nie czuje sie lepsza ano gorsza od nikogo, a.e ty chyba masz z tym problem

Gość gość
Autorko.ja na 200ml wody wsypuje 8miarek kaszy,miarka ta od mm.jest ona dosc gesta wtedy ale syn wypija przez smoczek 3,taka wieksza dziurka jest.sprobuj nasypac 6miarrk,wymieszaj,odstaw na chwile bo zgestnieje jeszcze,i sprawdz konsystencje.jesli za rzadka,dosyp kolejna miarke.