Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Benjamin888

Zazdrość

Polecane posty

Gość Benjamin888

Witajcie. Opowiem Wam moją historię.Ponad rok temu poznałem dziewczynę na portalu randkowym,byłem wtedy w trakcie rozwodu.Polubiliśmy się,zaczęliśmy się spotykać i ustaliliśmy,że zostaniemy przyjaciółmi. Już wtedy między nami była tzw chemia,ale ona nie dawała nam szans na nic więcej ze względu na to,że byłem żonaty. Ja przyznałem jej rację,także nie planowałem niczego więcej,bo nie chciałem się wiązać z dziewczyną palącą papierosy. Ta dziewczyna bardzo mi pomogła w tamtych trudnych chwilach,ona także wtedy rozstała się ze swoim narzeczonym. Mieliśmy wspólne tematy,zainteresowania,oboje wspieraliśmy się po naszych rozstaniach z byłymi,byliśmy tak jakby bratnimi duszami.W końcu przyjaźń zamieniła się w kochanie.Bez planowania,tak po prostu.Ja się rozwiodłem,a ona rzuciła palenie. Tworzymy teraz udany związek,lecz coraz częściej ona ma do mnie pretensje.Niedawno oświadczyłem się jej,a ona przyjęła pierścionek zaręczynowy.Jesteśmy ze sobą szczęśliwi,lecz pojawiają się coraz częściej pretensję z jej strony.Dotyczą one byłej żony,ona twierdzi,że dla niej byłem lepszy,bardziej się starałem i ją adorowałem.Nie wiem dlaczego się tak zachowuje,ja nie mam z nią w ogóle kontaktu i ciesze się ,że zniknęła z mojego życia.Nie dorastała do pięt mojej obecnej narzeczonej.Ja niestety muszę wysłuchiwać żalów mojej dziewczyny,że wspominam o byłej żonie i o niej opowiadam.To nie jest prawda,nieraz jest taki temat to coś powiem na jej temat,ale bez przesady.Wszystko co z nią związane typu zdjęcia czy filmy są schowane,bo tak sobie ustaliliśmy,że nie niszczymy zdjęć z naszych byłych związków. Ja już nie mam pomysłu,co jeszcze zrobić,żeby się uspokoiła i już tak nie zachowywała.Nie rozumie,że ja jestem z nią szczęśliwy i ją kocham.Niestety moja narzeczona coraz częściej wspomina mi,że ma ochotę palić papierosy.Podając błache powody.Ja nie akceptuje tego nałogu.Boję się,że się w końcu rozstaniemy. Co Wy na to?

Gość Dyzia222
Wydaje mi się, że nie powinieneś pokazywać zdjęć i filmów swojej byłej ukochanej żony obecnej dziewczynie, a także o niej nie wspominać. Nie miałaby wtedy porównania i nie byłoby problemu

Gość Benjamin888
Ona sama garnęła się do oglądania zdjęć czy filmów,do tej pory szuka wszelkich informacji o byłej zonie.Nie wiem dlaczego ona tak się zachowuje.

Gość Dyzia222
Gdybyś nie pokazywał zdjęć na początku to by nie dostała obsesji, ale ta zazdrość świadczy o tym, że zależy jej na Tobie. Co prawda chorobliwa zazdrość męczy więc polecam iść do psychologa małżeńskiego.

Gość gość
ja p*****le założyliście dwa identyczne tematy żeby się na siebie wyżalić? ile wy macie lat, 10?

Gość gość
Moze powod jest zupelnie inny, nie czuje sie pewnie w zwiazku i tak odreaguje, tym bardziej, ze wczesniej tak nie zachowywala sie. A poza tym u Was wszystko okej? Kiedy slub?

Gość Benjamin888
Nie 10, tylko 29..... Dobiła mnie wypowiedź mojej dziewczyny więc ja też postanowiłem napisać swoją wersję.Brawo że zauważyłeś.

Gość Benjamin888
To jest zazdrość,ale już taka do przesady.Nieuzasadniona,trudna do wytrzymania.

Gość gość
Gdzie ten drugi watek? Jestem tu z doskoku