Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bejbiduooo

Znacie kogos pokroju lasek z Perfekcyjnej Pani Domu??

Polecane posty

Gość bejbiduooo

Bo mi sie wierzyc nie chce, ze istnieja takie smierdzace lenie, spiace miedzy brudnymi gaciami, rozlana zupa, a smierdzacymi szklankami :o Ja osobiscie nie znam takiej osoby, a bywalam w naprawde wielu domach :o

Gość gość
na kafe pełno takich, co to syf w każdym kącie, dzieciak z pampersem po kolana w łóżeczku a jedna z drugą stukają w klawiaturę na kafe i piszą, że są prawniczkami z apartamentem :D

Gość gość
Nie znam nikogo. Ale znajomych sie niejako dobiera pod siebie. Jestem niestety chora na nerwice i muszę mieć wszystko na swoim miejscu. W takim domu jak bym sie znalazła usyfionym u kogoś to bym nie mogła z ta osoba zbytnio kontaktu utrzymywać. Miałabym tylko w głowie te klaki w kątach i np. Sierść na czarnych spodniach czego nie nawidze :( wogole zwierząt w domu fuuu

Gość gość
tak moja szwagierka w domu syf ze sie w progu zabic mozna

Gość gość
Ja nie znam. Faktycznie czasem syf okropny w domach maja, a moze to troche podkrecone jest na potrzeby programu bo nie wierze ze ktos moze naczyn nie myc miesiac czy miec dwoje malych dzieci i syf klejacy na kazdy cm kwatratowym mieszkania

Gość gość
nie zesraj sie cipo!

Gość gość
a ja znam. taka daleka znajoma. Rzadko ją odwiedzam z powodu jej mieszkania: ma szczury i psa przez co na podłodze jest pełno szczurzych odchodów i latają takie tumany kurzu zmieszane z sierścią psa. Ogólnie wszytsko się lepi wszędzie są trociny. Ona chyba nigdy nie odkurza mieszkania. Fuj.

Gość gość
Chyba moja tesciowa..... z wierzchu nie widac,ale ostatnio sie zdziwila,ze moja mama odciaga szafki co najmniej dwa razy do roku by zetrzec kurze:o jak sie spytalam meza czy kiedykolwiek widzial cos takiego jak robi,to powiedzial,ze nigdy. A i po tym zdziwieniu za chwili dodala,ze tez czasami odciaga a czasami to i za wersalka co tydzien odkurzy:P

Gość cufufuxgx
:o :o :o

Gość gość
A kiedys wynajelam mieszkanie,podobno wlascicielka w wakacje z corka mieszkala. Pucowalismy potem z mezem,bo syf taki,ze za koszem na smieci zyly takie czarne pajaki:o. Tedy jeszcze studiowalismy i znajmy znajomego mial tanie lokum w dobrej lokalizacji. Masakra.

Gość gość
Zastanawia mnie jedno... czemu w tej edycji one wszystkie są takie grube ? (albo ja trafiam na takie odcinki )

Tak ja znam. Para po 40, mieszkają sami. Pozornie w domu mają czysto. Ale na toalecie warsywa kurzu który wygląda już jak okleina. Z szafek wypadają im różne rzeczy.

Gość gość
Ja tez znam taka osobe, ktora ma nie tylko balagan, ale nawet pajeczyny w kuchennych szafkach wisza, a wannie z 20 pustych butelek po czyms stoi, takich starych i z osadem jakims i nie mozna sie wykapac. A na stole kuchennym NIGDY nie ma miejsca, zeby chocby dwie osoby mogly obiad zjesc :D

Gość gość
Znam, to kuzynka mojego męża. Dwa razy też przez przypadek trafiłam do domów moich koleżanek , gdybym nie widziała to bym nie uwierzyła. Dlatego ja w domu zawsze ograniczam do minimum ilość rzeczy. Nawet jakby rodzine wyjęła wszystkie naczynia kuchenne to nie byłoby tragedii, a poza tym musieli by umyć, żeby skorzystać :) To samo z ciuchami i chemią gospodarczą :)

Gość roukola
Mnie najbardziej rozwalaja te ideologiczne usprawiedliwienia: bo nie mam czasu,bo pracuje, bo jestem po rozwodzie, bo mam na imie Beata. A okraszone usmiechem, chichotem i glupkowatym wyrazem twarzy, irytujace jest to jeszcze bardziej. Czemu nikt nie powie im wprost, ze sa smierdzacymi nierobami i flejami? Jeszcze jak sa sami, pol biedy, ale jak widze, ze w tym burdelu zyja malenkie, raczkujace np dzieci, to mnie przeraza. Nie znam takich ludzi na szczescie.

Gość gość
"Bo mam jedno dziecko i jedną opiekunke tylko i nie mam czasu sprzątać" :D

:D Ale wtem pojawia sie soczysta Malgosia i mowi " upiecz pachnace ciasto, a wszystko sie ulozy. Choc, pokaze ci jak ukladac garnki w zbiory" :D :classic_cool:

Gość gość
Znam w rodzinie męża są 2 takie kwiatki 1 to tesciowa-sprząta tylko z wierzchu, w sensie odkurza tylko na środku pokoju reszta to syf, krzesel od stolu to nigdy nie podniosła do sprzątania, okna myje srednio co 3 lata, firany zmienia tez tak często, pościel 2 razy w roku. Serio!!! Nie jest schorowana tylko leniwa- twierdzi ze po co ma cos robic?! Moja pomoc odrzucala, teraz juz jej nie proponuje. 2 kuzynka meza- ciągle ma brudno,syf w łazience, wanna i zlew są aż sine. 4cm kurzu na meblach fuuj dlugi by opisywać. Ja niestety ciągle sprzątam i latam z latka, mam obsesje sprzątania. U rodziny męża nigdy nic nie jem brzydzi mi sie

Gość gość
Jak będziesz sprzątac to nagle twoje problemy prysna jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki, dzieci beda cie bardziej kochac a maz nie bedzie Cie zdradzac. :D

Gość malinoowka
Ja obejrzalam ten program dwa razy i bylam swiecie przekonana ze ci ludzie sa podstawieni, dopoki moja kolezanka nie pokazala mi odcinka z jej znajoma z klasy z liceum...masakra... jak mozna miec taki syf w domu i jeszcze isc do tv i to upubliczniac :/

Gość gość
Tak, znam, zawsze jak tam przyjeżdżam to z własnym ręcznikiem, pościel nawet niby czysta, wyjęta z szafki, śmierdzi stęchlizną, łazienka cała w grzybie, nigdy nie myta porządnie, wszystko w osadzie z mydła, na umywalce zawsze leży maszynka po goleniu i wkoło niej takie zgolone włosy, w kuchni o tyle ok. że mają teraz zmywarkę- wcześniej jak w zaniedbanym barze, widelce z osadem do połowy ząbków, szklanki i kubki ze śladami po palcach i po piciu, niedomyte talerze, fuuuujj... Brudny zlew, usyfiona na amen kuchenka. Remontują i powiększają od lat dom, ale efekt jest taki że są zaniedbane nowe meble, nie tylko stare, i więcej pokoi brudnych.

Gość gość qwerty86
Znam. Moja dobra koleżanka. Kiedyś mieszkała w mieszkaniu 2 pokojowym z mężem, małą córką i dwoma czy trzema psami, już nie pamiętam. Syf niesamowity, wszędzie sierść, brudne zabawki, poklejone cukierkami, czekoladą, lizaki na podłodze, ubrania i psie siki :/ A najlepsze a właściwie to najgorsze było to, że któregoś dnia ten jej najmłodszy pies (szczeniak ale sięgający kolan) wszędzie wymiotował a później to zjadał :/ i... zrobił coś takiego na kanapie :/ koleżanka później zaproponowała żebym tam usiadła. Zwiałam gdzie pieprz rośnie :P wymyśliłam coś na poczekaniu i wyszłam z obrzydzeniem. Teraz ta koleżanka mieszka w domku. Bardzo małym.Mają drugie dziecko. Jest trochę lepiej, ale zwierząt nadal pełno (na szczęście większość na zewnątrz). Ale generalnie nadal wszystko się klei, jest zakurzone i brudne.

Gość ja jestem taką bajzlarą
Ja jestem tego pokroju tzn jak czysty ćpun :P Od lat mam ten problem, nie umiem sprzątać, nie lubię, a bałaganię na potęgę. Spostrzegłam to w liceum. Jak wyprowadzałam się na swoje, bo po studiach dostałam mieszkanie po babci to już miałam napisaną listę co gdzie ma swoje miejsce i DOKŁADNIE urządziłam na rysunkach mieszkanie. Serio nie żartuję. Czyli np. Na leki miałam przeznaczone takie pudełko i tylko tam miały być, Na ręczniki i pościele 2 szuflady w sypialni, nad nimi w szufladzie majtki i skarpetki, dokładnie opisałam ze strzałkami co i jak :o zero zbędnych bibelotów, na liście były tylko dwie grube świece w sypialni, 3 metalowe latarenki w salonie, ilość i rozmieszczenie doniczek ściśle opisane również, zero gratów i zbieraczy kurzu. Ciuchy tylko te w których chodzę w tej i tej szafie, płaszcze w tej szafie. Wszystkiego nie za dużo tylko to czego faktycznie używam. W kuchennych szafkach tylko potrzebne sprzęty. Wszystko minimalistyczne i funkcjonalne aby ładnie to przechowywać. I wiem też, że nie mogę magazynować czyli przedmioty typu: "bo to ładne, bo się jeszcze przyda" odpadają! Niczego nie odkładam na potem dlatego mam mało rzeczy. To niby takie oczywiste powiecie ale nie dla kogoś takiego jak ja. Jak mam ogólnie pusto i mało wszytskiego to łatwo i przyjemnie mi się sprząta, odkurza i pierze :) Znajomi też wiedzą, że mam taki problem, choć nikt na pierwszy rzut oka by nie uwierzył, nie kupują mi żadnych gratów na różne okazje. Nawet zakupy robię z listą i na przód układam gdzie co włożę do lodówki po zakupie, oczywiscie doszłam do takiej wprawy już, ze nie zajmuje mi to godzin tylko sekundy ale na początku dramat był :( :( Nigdy bajzlu nie miałam ale przyznaję się, że jakbym sobie trochę odpuściła to miałabym jak w tym programie :o wstyd mi dlatego staram się to oglądać.

Gość gość
czyli utrzymania porzadku mozna sie nauczyc

Gość gość
Do 22:57 Jestem pod wrazeniem Twojego systemu. Bardzo mi sie podoba jak zorganizowalas sobie to wszystko. Jak widac na Twoim przykladzie jak sie chce to mozna. Wytrwaj w swoim postanowieniu. Pozdrawiam Cie serdecznie

Gość ja jestem taką bajzlarą
Dzięki dziewczyny :) Ja raczej w tym wytrwam, bo tak żyję już 10 lat. Najgorzej było w moim domu rodzinnym :P matka ciągle mnie wyzywała i wywalała rzeczy z szaf na środek pokoju :P Jak byłam nastolatką to wracając ze szkoły pisałam, ze idę z koleżanką i żeby mi tam błysk zrobiła, a miewałam wszystko od starych kanapek na tależykach poprzez rozwalone ciuchy, kosmetyki z porannego makijażu jak zostawiłam tak lezały, masakraaaa! mama sprzątała ale potem miałam na łbie weekendowe pucowanie całego domu za karę w tym szorowanie podjazdu i koszenie trawnika i traciłam weekendy w ten sposób. Niczego mnie to nie nauczyło. Na studiach zrobiłam sobie rewolte i zminimalizowałam pokój na maksa. Było cudnie ale jak rodzice"wykopali" mnie z domu to miałam miękkie nogi i wiedziałam, że sobie nie poradzę z całym mieszkaniem 70m2 dlatego z mamą pisałam te plany do segregatora i robiłam listę co kupic co wyrzucić. Akurat jak tato skończył remont to miałamopracowane i napisane co i jak. Nawet pakowałam i "obkupowałam" się systemem z mamą :o ona mi bardzo wtedy pomogła. Jak był dzień na ikełowe meble :P to od razu po przywiezieniu skęcałam z tatą, a kartony wywalaliśmy i tata tego pilnował, bo ja już z wyczerpania gadałam, że juuuuuuutro :( a wszyscy wiemy jak by się to skończyło :P Długo jeszcze pisałam te kartki, plany i strategie. Dziś ogranicza się to do listy zakupów, bo przecież w lodówce miałabym teraz nowy gatunek grzyba i naukowców z NASA na chacie :o mąż nie wie, że taka jestem i ma mnie za pedantkę, on wychował się w domu dziecka i to było normalne, że dyscylinę sprzatania na maxa miał we krwi. Poznalismy się na końcówce studiów, on był o rok niżej a ja już byłam "podleczona" Dzięki Boguuuuu!! Dziecku też ponaklejałam opisy na tych kolorowych pojemniko-szufladach z ikei i ogólnie zrobiłam system. Klocki, Misie, Auta, Piłki wszystko jak w kolonii karnej rozplanowane normalnie. Zero firan zasłon w domu tylko rolety, na parapetach ściśle określone rzeczy czyli np. tu TYLKO ramka i doniczka, tu TYLKO świecznik, tu TYLKO doniczka. Kosz z brudami zapełniony do połowy? choćby się waliło i paliło, choćbym umierała ze zmęczenia, choćby Brad Pitt oferował mi masaż stóp..... PIERE!!! Tak to jakoś idzie. Trochę żenada ale lepsze to niż ten syf co w perfekcyjnej.

Gość gość
naukowcy z Nasa I Brad Pitt wymiatają :D Masz jaja babo :D

Gość gość
Znam, monika k z chorzowa, rozwodka z reszta i chyba wiem dlaczego,facet pewnie nie zniósł syfu, kilku cm warstw kurzu, odkurza raz na pól roku, porozwalane ubrania wszędzie. I syna wychowuje na takiego samego syfiarza. Oczywiscie wlosy na tleniony blond i pazury zawsze zrobione.

Gość gość
bajzlaro ale się uśmiałam z******ta jesteś :P

Gość Cococo
Ja moze nie jestem brudaska i balaganiara ale tez nie lubie spedzac za duzo czasu na sprzataniu, dlatego staram sie miec jak najmniej rzeczy, wyrzucac, co niepotrzebne, ogolnie popieram to, o czym bajzlara pisze.