Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mój tata wdowiec ma nową kobietę

Polecane posty

Gość gość

witam, mam 15 lat, moja mamusia umarła 3 lata temu, w 2011 roku na raka.. mój tato od kilku miesi ęcy spotyka się z nowa kobietą, ja czuję się tak jakby zdradzał mamę , jakby juz jej nie kochał... co mam zrobić ? Nie znoszę tej kobiety

Gość gość
Nie chcesz, aby Twoj ojciec byl szczesliwy?

Gość gość
Sprobuj obiektywnie ocenic syt. Czy ta kobieta jest fajna, mila, stara sie? A moze jej nie lubisz z zalozenia. Nie bo nie. Moze daj jej szanse? Twoj tata na pewno ńie zapomnial o mamie i zawsze bedzie mial ja w sercu ale , jak kazdy, byc moze chce jeszcze ulozyc sobie zycie. Ty jestes jeszcze bardzo mloda i moze stad to emocjonalne podejscie. Uwierz mi, ze twoj tata na pewno bardzo cie kocha i twoja mame tez. A to ze chce ulozyc sobie zycie to niestety jest normalne. Porozmawiaj szczerze z tata. Powiedz mu uczciwie co czujesz. I przyjzyj sie tej kobiecie. Moze nie warto jej od razu przekreslac? Moja mama tez po kilku latach po smierci mojego taty zwiazala sie z innym mezczyzna. Ja wtedy bylam tez nie byla, zachwycona ale otworzylam sie na jej ńowa relacje. I teraz po latach powiem ci, ze partner mojej mamy jest fajnym dziadkiem dla mojego synka. Nigdy nie zastapi mi taty ale nie wymagam tego od niego. Jest moim ojczymem. I akceptuje go i dziekuje, ze mama ńie jest sama. Powodzenia. Trzymam za ciebie kciuki. Otworz serce i nie zasklepiaj sie w cierpieniu.

Gość gość
tata ma prawo do tego aby znalezc sobie druga zone. Wazne jest w tym wszystkim , tylko to aby wasze uklady pozostaly tak samo dobre jak wtedy gdy byliscie tylko dwoje. Ale aby to osiagnac, nie moze byc tylko tak, ze tylko tata ma sie syatac. Ty rowniez musisz sie postarac, zeby to sie udalo. Potraktuj ich znajomosc na zasadzie - tata ma prawo zaprzyjaznic sie z kims, tak samo jak ja mam prawo miec swoje przyjaznie. Tata akceptuje moich znajomych ja akceptuje znajoma taty. Wystarczy ze bedziesz zwyczajnie uprzejma dla niej. Ona tez powinna byc uprzejma dla ciebie.

Gość gość
dorośniesz to zrozumiesz, że ludzie potrzebują mieć kogoś bliskiego. Za chwilę więcej cię nie będzie w domu niż jesteś, a twój ojciec co? Ma być sam jak palec? Ciesz się, że ma kogoś i nie jest samotny

Gość gość
masz prawo do swoich odczuc ale tak jak ty masz tak i twoj ojciec ma, wiec zastanow sie nad tym co bedzie gdy twoj ojciec uzna ze kazdy chlopak jakiego mu przedstawisz jest zly i on go nie znosi

Jesteś jeszcze za młoda by to zrozumieć..... Ale uwierz mi tata ma prawo do szczęścia,miłości .... Moja mama wprawdzie jest rozwódką ale byłabym bardzo szczęśliwa gdyby znalazła sobie partnera.

Gość gość
tak kochana, przede wszystkim bardzo mi przykro że tak młodo straciłaś mamę.. ale uwierz mi, to dobrze, że Twoj Tato znów znalazl milość... będzie szczęśliwy, na pewno kiedyś to zrozumiesz