Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak spędzacie czas z dziecmi w wieku 6,7,8 lat

Polecane posty

Gość gość

mam syna 7 lat, wydaje mi sie ze spedzam z nim mało czasu, mało wiezi mam z nim chyba. Zabolało mnie wczoraj bo powiedział mi ze jak jest zima to sie sam musi bawic w zaspach na podwórku bo ja nie mam dla niego czasu.Przyjezdzam z pracy , odrabiamy lekcje, w weekend basen, kino itp (w trójke czyli z mezem) a jak wy spedzacie dzien z dziecmi?jak był mniejszy to razem bawilismy sie na dywanie ,rysowalismy teraz tak jakos sie rozmyło. Moze to moja wina?moze to ja powinnam zagospodarowac wiecej czasu na rozmowe i wspólne rzeczy?

Gość gość
podnosze

Gość gość
Moj ma 9 lat I tez nie mam dla niego zbyt duzo czasu.. bo mam prace domowe ze szkoly:D, a to pochlania czas. Coz razem gramy w karty czy planszowki typu monopole, na xboxie :), ogladamy wspolnie programy popularnonaukowe na Discovery przewaznie.. Zawsze czytam mu przed snem, uwielbia to. Codziennie zwlaszcza jak ma isc spac zaczyna sie dyskusja o wszystkim I niczym:D, szkole, pogodzie, dinozaurach czy jak sie robi ciasto.. wszystko byleby tylko nie zasnac:D Zauwazylam ze syn najbardziej lubi te dyskusje @o niczym@, bo jestem wtedy skupiona tylko na nim, slucham go I odpowiadam, nie patrze jednym okiem w kompa , a drugim na lekcje, jednoczesnie sluchajaca co do mnie mowi.. Staram sie codziennie miec choc 15 minut wylacznie dla niego, on tak szybko rosnie.. jeszcze rok , moze 2 I kumple beda wazniejsi..

Ja duzo czasu spedzam z synem, jak wraca ze szkoly do domu to praktycznie caly czas jestem z nim i cos razem robimy,syn ma 6 lat,moge sobie na to pozwolic bo pracuje w domu,swoje zrobie pod jego nieobecnosc i praktycznie mam fajrant :)