Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sick

Dokąd zmierza ten kraj?

Polecane posty

Gość sick

Żal mi patrzeć co się dzieje z nami jako ze społeczeństwem. Od zawsze mówiło się, że gdzie dwóch Polaków tam trzy opinie ale to co się dzieje ostatnio to już przerasta wyobrażenie zwłaszcza w internecie. Wszędzie "fachowcy" od wszystkiego to raz ale chyba jeszcze gorsza jest ta wzajemna pogarda. Tak gardzimy sobą, obrażamy i wylewamy najgorsze pomyje. Może to wynik kompleksów, nie wiem, może ktoś ubliżając drugiej osobie czuje się dowartościowany. Ale to jest chore aby wchodząc na jakikolwiek temat dyskusji aby z kimś sensownie porozmawiać trzeba przebrnąć przez morze szamba. Ludzie opamiętajcie się. Wychodzę z założenia, że z każdym kto wykazuje odrobinę zrozumienia i chęci można się dogadać, można porozmawiać ale niekoniecznie zmuszać innych do " jedynie słusznego" naszego myślenia.

Gość gość
Do nikąd niestety

Gość gość
Niestety z powodu głęboko zakorzenionego katolicyzmu czy raczej specyficznego polskiego katolicyzmu łagiewnickiego i rydzykowego (dwie odmiany) nowoczesne, europejskie myślenie jest zwalczane przez wyznawców.Wyznawcy widza w tej nowoczesności zagrożenie dla swojej wiary bo nowoczesność niesie ze sobą dowody na nieistnienie Boga, dlatego, przy użyciu wszelkich sił, wierzący usiłują walczyć z tym co nieuchronne, stosując różne, czasami ostre i groźne sposoby.A to powoduje ostre konflikty i sprzeciw światłej częsci społeczeństwa.Mamy w Polsce przedziwny konglomerat ludzi jeszcze sprzed II WŚ, czasów powojennych- straszliwej komuny, czasów gierkowych komuny z "ludzkim obliczem", oraz najmłodsze pokolenie które ma w sobie te trzy różne postawy.Wynikło z tego chamstwo współczesnych młodych ludzi, nieprzystosowanie się do wymagań współczesności i z tego wynikający bunt i negowanie tego co osiągnięto.Żeby się to zmieniło potrzebna jest zmiana pokoleń. Dwóch przynajmniej a na to potrzeba lat.A ludzie chcą już, teraz.I stąd to wszystko, przypuszczam.O tym wszystkim poczytasz na moim topiku tzn na Wyborach...

Gość gość
Akurat myślę, że powyższy problem dotyka nas od dawna, jeszcze przed wojną. My się umiemy tylko pięknie jednoczyć.

Gość gość
do zastapienia rzetelnosci cwaniactwem do udawania ze to nie ja tylko kto inny do sprzedazy calego dziedzictwa zarowno majatkowego jak i kulturowego za bezcen i wreszcie do powieszenia wszystkich psow na katolikach jak sie nie ma argumentow innych niz ofensywne

Gość gość
nie wieszajcie psów na katolikach - powieście katolików! psy wam nic złego nie zrobiły