Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cierpną mi ręce

Polecane posty

Gość gość

czy mieliście kiedyś podobny problem? od kilku miesięcy cierpną mi ręce i to coraz bardziej.... nie wiem już sobie z tym radzic , ale znowu nie jestem typem który ze wszystkim goni do lekarza..... poradzcie co może być przyczyną?

Gość izabelllllla00
Zespól cieśni nadgarstka. Wiem ,bo ma mam i właśnie jednym z objawów jest mrowienie,dretwienie rak. Mogą bolec,zwłaszcza wieczorem,po całym dniu pracy. Wizyta u neurologa się klania i badanie przewodnictwa nerwowego w rekach.

Gość gość
moze byc zelazo czy potas moze anemie jaka masz postaraj sie wzbogacic diete i nie nakrecaj sie bo niepotrzebnie sobie steresy fundujesz :)

Gość gość
Ta,anemia.....dupa blada,nie pitol

Gość gość
Mam tak samo , to nerwica.

Gość gość
ile odpowiedzi, tyle chorób...

Gość gość
na początek kup sobie dobry magnez i potas a lepiej pij karton soku pomidorowego dziennie plus magnez w postaci organicznej np mleczan albo cytrynian może być też chelat jest jest droższy ja najbardziej polecam maglek jest w miarę tani i w postaci mleczanu - jedz dziennie dawkę około 200mg na dobę co odpowiada około 4 tabletkom w dawkach podzielonych na 4 jak Ci wygodnie ważne żeby odstępy były conajmniej 2h. Jeśli to nerwica powinno załagodzić, jeśli niedobór elektrolitów powinno mocno załagodzić a z czasem ustąpić - potas bierz w dawkach z opakowania i nie więcej bo można sobie zaszkodzić - lepiej sok pomidorowy. Jeśli cieśń nadgarstka to raczej nie pomoże. A i tak kuracja magnezem 2 tyg jak zauważysz poprawę to to możesz jeszcze z 2 tyg 200mg potem 100-150 dziennie i ostro ograniczyć kawę i alkohol! A i nigdy magnezu naczczo bo będzie efekt przeczyszczający :D

Gość gość
ja bym na początku zaczęła od zmiany poduszki. niby taka banalna rzecz,a le może rzeczywiście pomóc. w nocy twój kark jest wystawiony na niewłaściwwe obciążenie co może powodowac właśnie że cierpną ręce. Kup sobie taką specjalną poduszkę ortopedyczną, jak nie wierzysz w ich dziąłania poczytaj sobie np. opisy produktów w sklepie Mildis . Mam jedną z nich akurat ręce mi nie cierpły ale komfort spania wzrósł 3krotnie ;)

Gość gość
PRZESTAŃ TYLE TRZEPAĆ:-P

Gość gość
a ja bym na poczatek zdecydowała się na wizytę u lekarza jednak. Od nerwicy czy anemii nie ma takich nasilających się objawów. Może to być zespół cieśni a może być jeszcze coś innego.

Gość gość
To może być SMiczyli stwardnienie rozsiane nie chcę cię straszyć ale sama miałam podobnie i lekarz podejrzewał u mnie SM.s