Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

miesiaczka spozniona

Polecane posty

Gość gość

witam kochane mam mały problem otoż ostatnimi czasy jakoś od czerwca miesiaczke dostawalam 1 dnia miesiaca teraz jest 5 listopada i dalej jej nie mam :( ostatnio wspolzylam z partnerem 12 pazdziernika wczoraj robilam test ciazowy i wyszedl negatywny czy po takim czasie od ostatniego wspolzycia moze sie jeszcze test mylic? dodam ze od czerwca odchudzalam sie i schudlam prawie 20 kg ale czy miesiaczka mogla by dopiero teraz sie przez to opoznic? dodam, że mnie mdli od tygodnia ale chyba to juz moja głupia wkreta:(

Witaj :) Cykl miesięczny u kobiety to 28 do 30 dni, ja też nie zawsze miesiączki dostaje 'w terminie'. Czasami miesiączka może być później lub wcześniej, nie zależy to tylko od współżycia,ale też zalezży od ilości ruchu-wysiłku, stresu, zmęczenia organizmu. Jeśli czujesz, że coś jest nie tak powinnaś udać się do ginekologa,to nie boli a Cię uspokoi. Test ciążowy można zrobić po 8-10 dni od zapłodnienia,ale u Ciebie od 12 października minęło więcj czasu ;) Więc test raczej jest wiarygodny. Nie można zapamiętać,że zawsze dostaje 1 i tak będę zawsze dostawać,bo to się zmienia. Powinnaś prowadzić kalendarzyk miesiączki, są dostępne wersje na telefon lub komputer,które Ci w tym pomogą.