Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lencia13

Uciążliwy problem z miejscem intymnym pomocy

Polecane posty

Witam, mam 18 lat. Dzis załozyłam tu konto ponieważ mam problem i nadzieję, że któraś z was mogłaby mi pomoć/doradzić.. Nie wiem czy dobrze robie zadając tu pytanie, ponieważ nigdy wczesniej nie mialam konta na żadnych forum.. Ale spróbuję. Drogie Panie, mam problem typu : Od ponad tygodnia, może więcej, odczuwam silne pieczenie oraz swędzenie w miejscu intymnym. Pieczenie jest gdy leciutko się tam dotknę, bynajmniej by sprawdzić stan mojej pochwy, szczypie mnie zaś gdy oddaję mocz i swędzi strasznie w nocy i nie tylko. (w nocy się to nasila-swędzenie). Wydaje mi się (ponieważ do ginekologa idę dopiero pod koniec miesiąca it o pierwszy raz w życiu) że to może być jakaś infekcja grzybicza np Drożdzaki. W wakacje zdarzyło mi sie to samo. Co mam zrobić by się to zakończyło.? Utrzymuję higienę oraz mam żel przeciwgrzybiczy ale nic nie pomaga-gorzej-gdy się nim myję strasznie mnie szczypie i od razu cała tam puchnę. POMOCY!!!

Gość gość
Tak to możliwe, dokładniej zbada Cię lekarz ginekolog i zaleci Ci pewnie zakup jakiś globulek, ja polecam GYNALGIN ale on jest na receptę, zawsze mam opakowanie w zapasie w razie jakiś dziwnych problemów. Polecam probiotyki ginekologiczne. Czasami te żele do higieny intymnej wcale nie są takie super. Możesz spróbować coś kupić w aptece z leków dostępnych bez recepty. Przez internet za wiele Ci nikt nie pomoże.

Gość gość
Może masz uczulenie na bieliznę którą nosisz,a konkretnie materiał z któ rego ona jest wykonana,częstą przyczyną różnych podrażnień są podpaski.

Gość gość
ja polecam płyn do irygacji Tantum Rosa, poproś tez w aptece od razu cały zestaw do tego, bo czasem farmaceuta nie pyta i nie ma jak tego zrobić w domu.czyli saszetki plus butelkę i rureczki do wstrzykiwania płynu do pochwy.bardzo dobrze przemywa w środku pochwę i łagodzi wszelkie nieprzyjemne dolegliwości. ale to i tak tylko na jakiś czas pomoże, więc pewnie antybiotyk dostaniesz od ginekologa. a na swędzenie na zewnątrz kup maść clotrimazolum, bez recepty i smaruj. możesz zawsze tez popytać w aptekach czy w związku z uporczywą infekcją nie dadzą ci czegoś bez recepty, tak w ramach wyjątku. ja kiedyś tak poprosiłam i jedna pani, uśmiechnęła się tylko i powiedziała, że jest świadoma że czasem takie sprawy zaskakują kobietę i trzeba sobie pomagać:)

...kup sobie w apatece maść Clotrimazolum i tabletki PrOVag doustne na bank przejdzie, ale do lekarza warto iść bo cięzko to zaleczyć i objawy magą pojawiać się nawet co miesiąc :/

Gość Eblouie
Kochana, ja borykałam się z tym problemem od ponad dwóch lat i chyba w końcu udało mi się wyleczyć :) Trafiłam na mądrego lekarza, moim ginekologiem jest dr Maciej Jędrzejko, przyjmuje w Tychach, Katowicach i w Sosnowcu, wizyta jest droga, bo jest to koszt 150 zł plus ewentualne badania, np. wymaz bakteriologiczny 30 zł. Przede wszystkim liczy się Twoje nastawienie, musisz mysleć pozytywnie. Co do płynów do higieny intymnej, to musisz je odstawić, zamiast tego częściej podmywaj się wodą i tylko wodą, wycieraj się ręcznikami papierowymi a nie ręcznikiem, nie możesz póki co depilować okolic intymnych. Nie stosuj irygatorów, bo tylko pogorszysz sprawę. Bierz jednocześnie probiotyki doustne i do pochwowe. Póki co smaruj się kremem dla dzieci alantan plus, możesz go kupić w aptece za ok 8 zł. Lekarz przepisze Ci napewno jakis lek na recepte do ustny :) Będzie dobrze :)