Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minionek

przyjaźń

Polecane posty

Gość minionek

Powiedzcie mi, bo już sama nie wiem co robić. Czy warto walczyć o przyjaźń skoro jedna ze stron jest zazdrosna praktycznie o wszystko? Mam przyjaciółkę, a może raczej miałam, która jak się okazało jakiś czas temu strasznie mi zazdrości wielu rzeczy. Była zazdrosna, że zdałam normalnie maturę (ona podchodziła 5 razy), o to, że poszłam na studia, że mam fajnych, wyrozumiałych rodziców, że nie klepię biedy (mieszkam z rodzicami, ale dorabiam w miarę możliwości), a nawet o pieniądze, które zarabiam. Potrafiła pokłócić się o to, że kupiłam sobie coś drogiego, bo według niej to nieszanowanie pieniędzy. Strasznie mi jej szkoda, bo wiem, że miała w życiu ciężko, przebrnęła przez wiele problemów. Niestety każdą próbę pomocy odrzucała, więc postanowiłam przestać się narzucać. Setki razy wyciągałam rękę, proponowałam pomoc w nauce do matury, proponowałam pieniądze, gdy wiedziałam, że jest w beznadziejnej sytuacji, ale na koniec okazało się, że dla niej jestem tylko gówniarą, którą utrzymują rodzice i g****o wiem o życiu... Czasem mi przykro, że straciłam ostatnią przyjaciółkę przez to, że jej się powodzi w życiu gorzej.

Gość gość
Moim zdaniem ona ma kompleks nizszosci i sama musi uporać się z niską samoocena. Ty nic nie zrobisz z tym. Polecam dystans na jakiś moment i blokadę na intymne zwierzenia. Da jej to czas do przemyślenia, do jakich wniosków dojdzie koleżanka sie okaże