Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety tak dbają o paznokcie?

Polecane posty

Gość gość

Oczywiście nie twierdzę, że nie należy o siebie dbać, jednak sporo kobiet dużo uwagi przywiązuje do swoich paznokci. Znam wiele takich przypadków, gdzie młoda dziewczyna jest już lekko pomarszczona, ma przesuszoną cerę, widać że kładzie sobie byle co na twarz, ale paznokcie musi mieć porządnie zrobione, regularnie chodzi na manicure. Zarabia niewiele, więc nie stać ją na porządne kosmetyki, ale paznokcie muszą być cacy. Dla mnie z kolei ważniejsza jest cera. Paznokcie po prostu obcinam, czasem trochę zapuszczę, dbam o to by były czyste, dbam o skórki. Raczej nie maluję, bo szkoda mi na to czasu. Nie wydałabym na paznokcie kilkudziesięciu czy kilkuset złotych, bo byłoby mi szkoda. Wolę zainwestować w dobry krem, puder albo iść do kosmetyczki i zrobić sobie jakiś zabieg na cerę. Wpływa to pozytywnie na mój wygląd. Myślę, że twarz jest ważniejsza od paznokci. :) Oczywiście można mieć jedno i drugie, ale jak wy to mówicie "przeciętna Kowalska" często musi wybierać i z tego co widzę, paznokcie prowadzą. Co o tym sądzicie?

Gość gość
Kultura narzuciła mode na szpony", ja uwazam natomiast inaczej..ze to wlasnie pod tymi szponami najwiecej brudu sie zniera, ja mam obcięte na krótko i maluje lakierem bezbarwnym... raz mialam takie naklejane i nic w tym nie mozna robic, a poza tym trzyma sie w tym g*****e brud..nie wiem jak mozna miec dlugie szpony..

Gość karambolaona
wydaje mi się powodem jest fakt, że wtedy( a przynajmniej ja) czuję się jak dama :) ładnie pomalowane paznokcie i od razu chętniej gestykuluje i czuję się bardziej pewna siebie :) Słyszałam o tej akcji z '&' sama też kombinuję, żeby w końcu wzorek wyszedł mi ładnie i żebym mogła go wrzucić na stronkę ;)

Gość gość
No i wrzuciłaś już? Może się pochwalisz tutaj? Ja ciągle ćwiczę, ale z tego taki rezultat, ze połowę koleżanek namówiłam już na kupowanie lakierów i malowanie "&" :)))

Gość gość
A ciebie co to obchodzi co inna laska ma?