Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przestraszona1995

Jak się nie bać wyciągania płynu z guzka w piersi (torbiel)

Polecane posty

Gość Przestraszona1995

Witam, przy mojej ostatniej próbie poddania się lekarzom, zmoczyłam im wszystko łzami, drżałam niemiłosiernie a podczas wkłucia szarpnęłam się. Przez co natychmiast przerwali robotę a mnie odesłali do obserwacji( oczywiście nie obyło się bez marudzenia na moje" nie adekwatne zachowanie" ...) następną próbę będę mieć za 4 miesiące ... cos koło. I... nie wiem jak sobie z tym poradzić, niestety nie mogę zignorować bólu w piersi przez ten guzek. Ale tez nie daję rady psychicznie się nastawić na ten zabieg. Sprecyzując pytaniie: Czym mogę się odurzyć ? Poza alkoholem, który jest wyczuwalny... Nie mogą być to też tabletki, które mnie uśpią (chodź bardzo bym tego pragnęła ) Czy jest jakaś szansa by nie czuć i nie myśleć o tym co się dzieje podczas wyciągania płynu?.... Będę wdzięczna za każdą poradę, która chodź trochę by mi pomogła (aktualnie staram się pogodzić się z myślą że muszę przejść ten zabieg...) Na swoje usprawiedliwienie mogę dać swój wiek 19 lat. Nigdy nie miałam poważnych zabiegów, a do igły wtykanej w dziąsła udało mi się przyzwyczaić (a raczej znalazłam sposób by sobie tego nie wyobrażać :D)

Gość gość
relanium (diazepam), albo dormicum... lepiej relanium, bo po dormicum Ci sie film urwie i oni zauwaza... tak 10mg relanium i powinno byc ok. ogolnie to oni Ci powinni cos dac skoro az tak panikujesz, inny lekarz Ci to wypisze, albo kup gdzies na lewo

Gość Przestraszona1995
Dziękuje za poradę! Skontaktuję się z moim lekarzem, który jest bardziej wyrozumiały i mam nadzieję że mi wypisze receptę. :)