Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sandta

Czy musze jesc duzo w ciazy?

Polecane posty

Gość Sandta

Jestem w 13 tygodniu pierwszej ciazy. Poki co ciaza rozwija sie regularnie wraz z moim swietnym samopoczuciem. Nie mam jakichs napadow glodu lub tez znacznie wzmozonego apetytu. Np dzis ostatni posilek zjadlam o 17:30 i mimo ze czuje lekki glod to nie chcialabym zajadac w nocy(poki jestem w stanie nad tym panowac:p) Czy takie odmawianie sobie jedzenia jest szkodliwe? Czy dziecko nie jest glodne i nie szkodze jemu i sobie?

Gość gość
Musisz bo dziecko uschnie.

Gość kasia66
Uświadom sobie,że dzidziuś też potrzebuje ,,jedzonka,, i źle się czuje jak nie jesz.W przyszłości będziesz mogła to zaobserwować na ktg.Nie popieram jedzenie za dwoje,ale jednak jak jest się w ciąży i czuje głód to trzeba coś zjeść.

Odmawianie sobie jedzenie jest dla dziecka mega niebezpieczne. Nie dostarczasz mu tego czego potrzebuje. Jeśli jesteś głodna to zjedz cos zdrowego serek czy owoce.

Gość gość
W cale nie musisz dużo jeść powinnaś jeść od 2300 do 2500 Kcal dziennie ważniejsze co jesz a nie ile

ja w 1 trymestrze mialam bardzo mały apetyt.Całkowicie w ciąży odrzucilam mięso ( które wcześniej uwielbiałam) a jadłam owoce tonami (pomarańcze mąż musiał mi obierać nawet w środku nocy jak mnie naszło) jabłka, gruszki no i arbuzów jadłam sporo .Córka urodziła się zdrowa 3200 51cm:) w ciąży słodycze moglyby dla mnie nie istnieć:) odpowiadając na pytanie, nie trzeba jeść dużo, lecz z umiarem w obydwie strony:)to na co mamy ochotę

Gość gość
dlaczego ostatni posiłek zjadłaś o 17.30 i mim głodu nie zjadłaś czegoś jeszcze? przecież po północy jeszcze nie spałaś, więc kolację mogłaś zjeść około 21.30

Gość Sandta
O tej porze zjadlam po czym najedzona pojechala do kina. Po filmie nie czulam glodu ale zanim usnelam troche minelo. Ps mialo byc ciaza rozeij sie prawidlowo*, a nie regularnie :p Dodam jeszcze, ze nie mam poki co wiekszego apetytu.

Gość gość
Zdrowe jedżenie jest tylko i wyłącznie dla Ciebie. Dziecko powyciągali z Ciebie co potrzebuje i tak czy siak. Mój lekarz od razu powiedział, że w ciazy nie samo jedzenie jest ważne, co płyny. Trzeba dużo pic. A jeść możesz tyle, co zwykle, a nawet mniej. Ja jadłam mniej, bo miałam od szóstego miesiąca tak skurczony żołądek, że głowa mała. Ale wody piłam hektolitrami.