Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W polsce robi się już taki gnój jak w anglii

Polecane posty

Gość gość

Taki sam ciągle tylko każą mówić po angielsku wszystko po angielsku w tym głupim kraju to już nie jest mój kraj.w którym się narodziłem.banda zepsutych ludzi, oszustów, udawanych przyjaźni. to mi się nie podoba w tym moim kraju.tu już sie nie da żyć w tej polsce jest tak jak w anglii :(.

Gość gość
Nie ma się co dziwić skoro żyją w nim tacy ignoranci. Zdanie zaczynasz zaczynasz dużą literą a nazwy kraju nie możesz z dużej napisać?

Gość gość
Tak mieszkam w tym kraju i mnie to denerwuje ten wyścig szczurów to jak ludzie mówią po angielsku. dziki kapitalizm co z anglii przychodzi. my jesteśmy tutaj a nie tam więc czemu sie dajemy narzucać cudzą kulturą tak czemu.

Gość gość
też mnie to strasznie denerwuje. ostatnio w jakichś tam wiadomościach mówili że gdzieś tam jest czerwony ALERT w związku z groźbą wybuchu wulkanu. jesteśmy w Polsce, więc czemu nie powiedzieli czerwony stan alarm tylko alert? tak się zdenerwowałam wtedy, że nawet nie potrafię przypomnieć sobie teraz gdzie ten wulkan był.

Gość gość
no alert to jeszcze mały pikuś ostatnio usłyszałem na słowo przycisk nazwę checkbox i to w polsce.zawsze upominam taką osobę bo to strasznie wkurzające jest.

Gość exdebill_rzuca okiem
co to jest: 'czerwony stan alarm' to po polsku może??? nie dziwne, że mówią po angielsku jak się we własnym języku nikt poprawnie nie potrafi wypowiedzieć

Gość gość
bo tobie to jedno że się w polsce po angielsku mówi bo mieszkasz w UKu.język angielski kojarzy mi się wyłącznie z wyzyskiem i uprzedmiotowieniem człowieka jak za czasów niewolniczych choćby określenie "human resources" która sprowadza pracownika człowieka do łatwo zastępowalnego przedmiotu które zastąpiło słowo kadry to najwybitniejszy przykład jak dziki kapitalizm który przyszedł z anglii do polski sprawia że człowiek tu jest zwykłym śmieciem. ale kiedyś wybuchnie rewolucja socjalistyczna i pogonimy tych dziadów i ich human resources tam gdzie przyszli precz z wyzyskiem klasy robotniczej precz z kapitalizmem chcemy żyć godnie i przeciwstawiamy się burżuazji brytyjskiej która nawiedza i niszczy nasz kraj.

Gość gość
exdebil: czepiasz się, wiesz? na pewno jakieś adekwatne słowo w Polsce by się znalazło, a napisałam tak w najprostszym tłumaczeniu.

Gość gość
I to trefne halloween ,ktore wcale nie jest polska tradycja. Ech moze ktos powie ,ze przesadzam. Ale w ten sposob zanika nasza kultura i tradycja.Ciekawe co bedzie za 15 lat.

Gość gość
nie przesadzasz niestety:(

Gość exdebill_rzuca okiem
no i widzisz - sama nie dbasz, a od innych wymagasz - może im się tez nie chce szukac polskich odpowiedników?

Gość mężczyzna po 30
Uczcie się młodzi Polacy języków, uczcie się angielskiego, żeby móc pracować we własnym kraju, dla obcych korporacji, w obcym języku, za polskie pensje :). Kiedyś wywożono na siłę Polaków do pracy w Niemczech, do obozów, do Rosji do gułagów. Dziś nie trzeba robić nic na siłę, wystarczy mentalność niewolnika, skutecznie wpajana od wielu lat. I tak to młodzi Polacy pracują we własnym kraju na cześć i chwałę obcych narodów, w obcych językach za 700/800 (nie od razu rzecz jasna) Euro, biorą kredyt w obcych bankach na mieszkania za połowę swej pensji. I się kręci. Idziesz do pracy, a tam shifty, targety, check-iny, prodakt plejsment, a po pracy Halloween i shoping i dobry deal. Chyba nie muszę dodawać, iż Polski już nie ma, młodzi Polacy z wielką ochotą wyrzekają się tradycji i obyczajów, łykając jak młode pelikany tę Zachodnią Wolność, to wszystkomiwolnoniemamżadnychzasad. I nie zgadzam się z autorką, że w Polsce robi się jak w Anglii. Ha! bardzo bym chciał, żeby ludzie w Polsce byli tak "nieszczerze" uprzejmi, życzliwi i pomocni jak w Anglii. Mieszkam w Polsce. Już niedługo?

Gość gość
Ha! bardzo bym chciał, żeby ludzie w Polsce byli tak "nieszczerze" uprzejmi, życzliwi i pomocni jak w Anglii. xxx czyli ty też łykasz tę zachodnią modę jak pelikan! a innym wypominasz

Gość mężczyzna po 30
Hehe, a co? Wolisz żeby ludzie byli szczerze nienawistni i chamscy? :)

Gość gość
tacy są w anglii i holandii i to wszystko sie odbija na polskiej narodowości.dla mnie słowo UK jest synonimem chamstwa.

Gość gość
mężczyzna po 30 wczoraj Hehe, a co? Wolisz żeby ludzie byli szczerze nienawistni i chamscy? xxx oczywiście, że tak - bo tacy właśnie są Polacy - szczerzy w swojej nienawiści i chamstwie sam we wcześniejszych postach napisałeś " Chyba nie muszę dodawać, iż Polski już nie ma, młodzi Polacy z wielką ochotą wyrzekają się tradycji i obyczajów, łykając jak młode pelikany tę Zachodnią Wolność, to wszystkomiwolnoniemamżadnychzasad.

Gość gość
Ja proponuje wszystko zruszczac od dzis. Wujaszek Vladimir sie ucieszy ;)

Gość gość
Casual , uniform, sweet, human resources, research. Ostatnio widzialam napis w polsce; bakery , ice cream. Masakra , to juz nie jest polski jezyk

Gość gość
bo wszystkiemu są winni kapitaliści z anglii. jedyna rada nie kupować w takich sklepach. a wiecie jaką dziś widziałem pracę. Ogłoszenie o tą pracę brzmiało : Praca w Customer Service co my kurde w anglii mieszkamy,wkurza mnie że obok niedaleko w czechach szanują język i w ofercie nikt by nie napisał tak. Przykład Czechy : OBSLUHA ZÁKAZNÍKA NA PRODEJNĚ Polska : Shopping Assistance Customer Service Jak powinno być : Obsługa Klienta na Sprzedaży. I szanujmy się a nie róbmy z polski drugiej anglii bo polska ma swój język nie jesteśmy brytyjską kolonią.

Gość gość
kapitalizm proste.

Gość gość
Kapitalizm proste kapitalizm

Gość gość
Wlasnie ze PL jest kolonia, tylko nazwe zostawili...