Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MałgośkaMówiąMi02

Puder mineralny czy warto??

Polecane posty

Gość MałgośkaMówiąMi02

Używałyście kiedyś pudru mineralnego? Jakie są jakiego wady i zalety? Czy daje ładne krycie? I czy ta mineralność ma dobry wpływ na cerę czy to tylko chwyt marketingowy?? Zastanawiam się nad kupnem pudru mineralnego: http://bellemonde.pl/kategorie/kosmetyka-kolorowa/colorstay-aqua-mineral-finishing-powder-010-detail możecie polecic go? a może innej firmy?

Gość gość
Ja używam tego i jest bardzo dobry http://www.costasy.pl/menu,13,podklad_mineralny_lily_lolo jest w 100% naturalny a ten co ty podałaś ma kiepski skład

Gość agata444
chyba pomyliło ci się z podkładem mineralnym. Jest to proszek, ale jednak podkład a nie puder! Ja używam minerałów z Annabelle Minerals- na stronie są wszystkie informacje- przeczytaj dokładnie bo warto to wiedzieć http://www.annabelleminerals.pl/ ja używam minerałów od jakiś 10 lat- jeśli będziesz mieć pytania to chętni ci odpowiem

Gość MałgośkaMówiąMi02
i czym te mineralne różnią się od zwykłych?? dają dobre krycie? zależy mi na tym bo mam cere z niedoskonałościami :(

Gość gość
Różnią się przede wszystkim składem, to są kosmetyki naturalne. Substancje w zwykłych kosmetykach źle działają na cerę. Odkąd zaczęłam używać naturalnych kosmetyków cera mi się bardzo poprawiła.

Gość agata444
minerały skłądają się wyłącznie z minerałów (takich występujących w ziemi;)) nie mają żadnych dodatków chemicznych co za tym idzie nie mają daty ważności bo nie ulegają rozkładowi. Ja mam cerę naczynkową którą wszystko zapycha i po użyciu drogeryjnego podkładu mam na twarzy masakrę- po silikonach skóra się dusi, powstają wypryski a naczynka są podrażnione. Dlatego używam minerałów. Mają zbawienny wpływ na skórę, nie zapychają jej, skóra oddycha, można w nich pływać, spać, opalać się. Ale musisz używać tylko 100% minerałów. Z dostępnych w sklepach internetowych możesz wybrać: Annabelle Minerals, Everyday Minerals, Lili Lolo, Rhea pełno jest informacji na necie o mineałach, są recenzje na wizażu, weź poczytaj trochę i zapoznaj się z tematem

Gość gość
A gdzie można dostać takie mineralne poza netem? Bo kupno kosmetyków przez Internet to jednak ryzyko...

Gość gość
Dlaczego ryzyko? Ja kupuje i jakoś nigdy nie było problemów.

Gość gość
niestety stacjonarnie nie kupisz, chyba że pseudeominerały w drogerii które tyle z naturalnością mają wspólnego co gmo z ekologią. Ja nie rozumiem jak można się bać kupować kosmetyków ze sprawdzonych sklepów internetowych z których korzystają tysiące klientek

Gość gość
Kosmetyki Lily Lolo możesz kupić jak jesteś z Warszawy to w Atrium Reduta

Gość qwertyyy
Je też kupuję minerały annabelle już od kilku lat, uwielbiam ich korektor i podkłady. Kiedy robisz zakupy pierwszy raz zamów próbki http://www.annabelleminerals.pl/sklep/14-probki masz do wyboru 3 rodzaje podkładów- rozświetlający, kryjący, matujący i chyba 24 odcienie do wyboru. Poza tym minerały mają to do siebie że można je łączyć i mieszać ze sobą do uzyskania odcienia jaki nam pasuje- np zimą mieszam więcej jaśniejszego, latem ciemniejszego odcienia.

Gość gość
używam od pół roku podkładu mineralnego ale chyba zrezygnuję. Fakt, jest naturalny ale nie dla każdego dobry. Ja mam cerę mieszaną z przebarwieniami i wypryskami. Nie kryje idealnie, podkreśla moje pory. Mam problem z przesuszaniem skóry więc podkład ten często wygląda źle na twarzy. Tylko na dobrze nawilżonej sprawuje się dobrze.

Gość gość
A na ile starczają??

Gość gość
Może i drogie ale warte swojej ceny czego nie można powiedzieć o kosmetykach typu Loreal, maybelline itp.

Gość gość
Starczają na bardzo długo mi mi starcza na około 8 miesięcy więc wcale nie wychodzi tak drogo

Gość MałgośkaMówiąMi02
Na 8 miesiecy? Ale przecież kosmetyków można używać max 3 miesiące bo inaczej dostają się do nich paskudne bakterie które sobie nakładamy same na twarz...

Gość gość
ja bym wypróbowała ale niestety nie na mój ryjek bo pudry mineralne kryją słabiutko

Gość psychodelisja
nie.

Gość gość
Na lato a i owszem ale teraz trzeba chyba skore jakos mocniej chronic czy nie?

Gość Kasiaprywatna
mam go i używam sukcesywnie od jakichś 2 lat, w międzyczasie sie l;ekko skladzik zmienil i jest ok dzieki niemu mejkap wydaje sie byc lekki

jesli nie wsadzasz puszka albo pedzla do opakowania to produkt nie jest zanieczyszczony twoim naskórkiem, tłuszczem ze skóry i moze być uzywany bezterminowo, ale jesli nie stosujesz takich higienicznych zabiegów to chyba 12 mies, jest termin wazności. Ale watpie żeby w rok zużyć cały puder.. Wystarczaja na bardzo długo..

Gość gość
generalnie za każdym razem jak otwierasz i dotykasz chociazby pedzelkiem skóry to bakyterie przechodza :) kazda kosmetyczka wam to powie...eoretycznie pedzle powinno sie myc po każdym makijazu ale kto ma na to czas

Gość gość
ja używam od klilku lat tego samego pudru mineralnego z Sephory, nie wiem, czy ma 100% minerałów czy mniej ale po prostu go uwielbiam i odkąd zaczęłam używać to nie zmieniam i ciągle kupuję ten sam. Nie wysusza, nie zapycha skóry, jest lekki i fajnie matuje. Koleżance kiedyś poleciłam i też już innego nie kupuje, no ale wiadomo, pewnie nie każdemu by tak super odpowiadał, różne są cery.

Gość czekoladowachwila
Ogólnie kosmetyki mineralne są zdrowsze dla naszej cery dzięki naturalnym skladom. Ja mam tłusttą cerę wieć stosuje puder Velvet HD od Earthnicity bo fajnie matuje moją twarz i się nie błyszcze

Gość efffka89
Jasne ze warto! ja od jakiegos czasu używam tylko podkladu mineralnego amazon gold firmy pixe cosmetics- przede wszystkim nie zatyka porów, a do tej pory mialam spory problem z tym. zawiera glinke amazonska, sole mineralne itd wiec wpływ na skore musi byc lepszy niz kosmetykow pelnych chemii. przy tym kryje wszystkie niedoskonalosci i ujednolica kolor skory wiec swoje zadanie wykonuje perfekcyjnie.

Gość dorisoo
Bardzo długo stosuję puder kryjący z Annabelle minerals. Ma świetne krycie i dodatkowo bardzo dobrze matuje.

Gość gość
warto i to jak , szczególnie w taki upały jak mamy teraz, nic sie nie klei ani nie wałkuje. Też mam Annabelle Minerals, zamawiam przez internet lub gdy koleżanka jest w Warszawie to kupuje mi w stacjonarnym sklepie na Mokotowskiej 51.