Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki antykoncepcyjne zbyt długa przerwa.

Polecane posty

Gość gość

Problem pilny i dlatego nie bardzo wiem co robić. Z różnych powodów nie załatwiłam sobie tabletek antykoncepcyjnych na czas. Miałam 7-dniową przerwę, we wtorek wieczorem powinnam wziąć pierwszą tabletkę z kolejnego blistra. Nie wzięłam, tabletki dostałam dopiero dzisiaj, czyli 1,5 dnia opóźnienia. Co powinnam zrobić w takiej sytuacji? Wiem, najlepiej zapytać ginekologa, ale zanim się do niego dostanę, minie jeszcze dłuższy czas. Powinnam zostawić na razie tabletki i czekać na okres, przyjąć dwie zaległe i dzisiaj wieczorem kolejną, czy zacząć nowe opakowanie od dzisiaj? Rozumiem że jeśli będę brała to i tak jakiś czas (jaki?) powinnam się dodatkowo zabezpieczać. Proszę bardzo o odpowiedzi osób które same miały z tym do czynienia, w ulotce mam tylko zapis o tym że przerwa nie powinna wynosić więcej niż 7 dni.

Gość JaMagdaLena88
Tez biore, nie mialam takiej sytuacji, ale wazne informacje zawsze sa w ulotce i z tego co wiem i sama bym zrobila to odstawila je do kolejnego okresu

Gość gość
Powinnas poczekac do następnego okresu i wtedy pierwszego dnia rozpoczac opakowanie.

Gość gość
Ulotka wyraznie mowi co robic,jesli zapomni się tabletki w pierwszym tygodniu.Przez okres 7 dni stosowac dodatkowe zabezpieczenie.Zazyć jak najszybiej zapomniane tabletki.Rob jak uważasz,ja bym zazyła i nie rozregulowywała organizmu miesieczną przerwą.