Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Normalne zachowanie niemowlaka?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, nie mam w najbliższej rodzinie niemowlaków i nie za bardzo mam kogo zapytać o zdanie.Moja córka ma nieco ponad 5 msc i odkąd w ogóle nauczyła się chwytać przedmioty to strasznie się denerwuje podczas zabawy (a właściwie to "zabawy" bo trwa to góra 3 min). Najpierw z zachwytem patrzy na grzechotkę czy kolorowy gryzak, chętnie sięga i bierze do łapki i próbuje wsadzić do buzi. Po czym zaczyna się nieco nerwowa zabawa bo koordynację ruchową ma jeszcze na tyle słabą że nie zawsze uda jej się wpakować przedmiot do buzi, nie umie użyć właściwej strony (np gryzaka), zabawka za duża, za długa, a w ogóle jak już włoży do buzi to okazuje się że nic z tego nie leci i zaczynają się nerwy naprężanie, wrzaski i potem jest wielki płacz. I tak z każą zabawką ;) Najlepsza jest póki co materiałowa chmurka ale i tu góra 5 min i też są nerwy. Czy takie zachowanie świadczy o jakiejś nadpobudliwości czy wzmożonym napięciu? Tak się denmerwuje że aż się cała trzęsie i chodzi...

Gość gość
Wszystko co opisujesz jest jak najbardziej normalne. Masz po prostu malego nerwusa:-) nie pociesze cie, moja miala tak samo w tym okresie, od ok. 3 miesiaca. Z miesiaca na miesiac nerwy sa coraz gorsze:-) ale juz pomalu kuma, z tym ze jest starsza, za niedlugo bedzie rok i ignoruje jej ataki niezadowolenia:-)