Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W co dzis bawilyscie sie ze swoim dzieckiem. Szczerze.

Polecane posty

Gość gość

Duzo czasu mu poswiecacie?? w jakim wieku dziecko?

Gość gość
17 miesięcy. Caly dzień. Rano bawilysmy sie garnuszkiem na klocuszek, potem spacer, z czego godzinę na placu zabaw, po obiedzie razem tańczyłyśmy. Po drzemce układałam wieże z klocków, które młoda burzyła. W kąpieli bawimy się zabawkami do kąpieli. Przed snem będzie wspólne czytanie bajek.

Gość gość
W sumie- niedługo. Po przedszkolu poszliśmy na plac zabaw, tam bawił się ok. godziny, w domu dostał klocki, chwilę się bawił ze mną w kuchni jak przygotowywałam jedzenie- był krasnoludkiem i pomagał, potem bawił się klockami sam, dinozaurami ze mną, chwilę klockami ze mną, teraz ogląda bajkę. Ma 3,5 roku.

Gość gość
5 lat. Była w przedszkolu do godziny 12 dzisiaj. Później poszliśmy na spacer i płac zabaw. W domu wspólnie robiliśmy obiad. Po obiedzie graliśmy w gry planszowe, robiliśmy figurki z masy solnej i budowalismy z klocków. Teraz córka pojechała z tata do sali zabaw.

Gość gość
Czyli wszystkie sporo robicie...

Gość gość
A ja mam bliźniaki, które bawią się razem- ja im jedynie podsuwam ciekawe pomysły na kreatywną zabawę:) W końcu nadszedł moment, że mam większy luz niż mamy jedynaków:):)

Gość gość
ja odebralam syna po 16tej, musielismy zrobic zakupy w markecie, wiec w domu bylismy po 17tej. Napalilam w piecu, podgrzalam obiad od wczoraj, pozmywalam, wstawilam pranie i juz byl czas na kolacje, kapiel i spanie. Syn bawil sie sam jak ja ogarnialam wszystko. Tak jest niestety codziennie w tygodniu... Staram sie nadrabiac w weekend

Gość gość
20:30- nie przejmuj się- większość tak ma, ale na kafe muszą zgrywać takie idealne mamusie- taki nurt:) masa solna, farby, klocuszki, , wspólne zabawy.....i tak cały dzień....taaaaaaaa, jasne:) obiad, pranie i porządki robią się same... a, nieeeee, przecież kafeteryjne mamusie nie sypiają, robią to po nocach, jak już ukochane dziecię zmęczone całodniową zabawą z mamusią słodko śpi:)

Gość gość
Pierwsza wypowiedz jest moja. Jestem na urlopie wychowawczym i owszem, poświęcam dziecku tyle czasu ile tu napisałam . Nikogo zgrywać nie muszę. Gdybym pracowała na pewno byłoby tego mniej, właśnie dlatego zostałam w domu. Na szczęście mogłam sobie na to pozwolić.

Gość cześć i czołem kluski
Ok 3 godzin. Wliczam w to spacer na plac zabaw. Mam gromadkè, więc dzieci bawią się często same. Dziś ulozylam z nimi puzzle i rysowalam. Bawiliśmy się też w ganianego..... to ulubiona zabawa moich dzieci, nie moja ;p

Gość gość
kluski - czy to Ty Paulinka?

Gość gość
a ja dzis malo, bylam z nia na lekcji spiewu, mam niemowlaka jeszcze

Gość gość
20.38 dzieki za 'wsparcie' ;) jak nie pracowalam tez poswiecalam synowi wiecej czasu, ale jak skonczyl 3lata to poszedl do przedszkola, a ja do pracy. Tyle, ze nawet jak bylam z nim, to spora czesc czasu to bylo wlasnie organizowanie mu zajec, wyjscia na plac zabaw, wspolne gotowanie, sprzatanie, a nie np zabawa autkami... Teraz w tygodniu jedyna spokojna chwila tylko dla nas jest kiedy klade sie z nim na chwile przed zasnieciem

Gość gość
Trochę autkami.troche pomalowalismy,zlozylismy tory dla pociągów,bawiliśmy sie w chowanego..razem ok. 2)3 godz.zabawy ale to rozlozone przez caly dzien,syn ma 2 lata i dużo tez bawi sie sam,lub oglada bajki.

Gość gość
ja się przyznaję, że dzisiaj głównie zajmuje się sam sobą. trochę bawił się sam w pokoju a potem ogladał bajki. akurat mamy kilka pilnych rzeczy do zrobienia w domu i dlatego musiał się sam sobą zając. w weekend odbijemy. mój ma 2,5 lata. poza tym świat się nie zawali/ nie ma co się zadręczać jak dziecko musi się zając sobą. takie życie ;) czasem jest luz i się z nim wygłupiamy pół dnia, a czasem mam jakieś pilne rzeczy i nic nie poradzę.

Gość gość
Z 5 miesiecznymi blizniaczkami raczej duzo czasu na zabawę bo innaczej wycie. Czyli grzechotki, blyskotki,ćwiczenia, laskotanie,rozmowy (;)) , guganie itp to napewno w sumie ze 4-5 godzin. Na 3,5 latka zdecydowanie za mało czasu poświęcam. Przeczytałam mu bajki dwie w łóżeczku i chwile polezalam aż zasnął :) maks 30minut- głupio mi nic nie poradzę. Te bobasy mnie wykanczaja.