Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syttsyn

Dobrze żyć to nie znaczy...

Polecane posty

Gość syttsyn

być we wszystkim perfekcyjnym, wykluczyć gluten z diety, uprawiać jogging i osiągać sukces zawodowy. Co to znaczy dobrze żyć wg was (dobrze dla siebie)? (temat dla inteligentniejszej połowy kafeteriuszy)

A Tobie chodzi o to czy żyć dobrze , czy dobrze przeżyć życie ? W pierwszym przypadku wystarczy wpieprzać kawior , łososia i krewetki we własnej willi z hektarem ogrodu a w drugim trzeba na starość mieć świadomość że nikt nie ma podstaw napluć ci w twarz ;)

Ale przecież "dobrze żyć" to się równa potem "dobrze przeżyć", albo "mieć dobrze przeżyte"... ;)

Gość gość
sekretem dobrego i przyjemnego życia jest lenistwo :)

Nie jestem chłopcem. Dobrze żyć - co to znaczy? Pamiętam jak kiedyś koleżanka spytała mnie, czy mam jakieś noworoczne postanowienia, a ja na to: "Nie, coś Ty, ja dobrze żyję". Ale wtedy faktycznie mogłam to powiedzieć. Nie miałam na co dzień dostępu do internetu :P

Gość gość
Dobrze żyć może dla każdego oznaczać coś innego. Ktoś kto uważa się za ambitnego i myśli że osiągnęło się wszystko co się chciało, może skrytykować kogoś kto nie ma potrzeb do osiągnięcia tych samych celów. Niektórym wystarcza to, że czują się zadowoleni i spełnieni w swoim życiu.

Gość gośćtra
Bardziej mi chodzi o to, co to znaczy na co dzien.

Gość gość
Na co dzień? Na co dzień to ja się cieszę że się w ogóle obudziłam :-) Gdybym zasnęła na wieki wieków, ominęło by mnie życie i wszystko co się na nie składa. A ja kocham moje życie i wszystko co mnie otacza.

Gość gość
Dla mnie to oznacza tyle zeby kazdego ranka moc popatrzec w lustro i powiedziec : nie wstydze sie ani nie zaluje poprzedniego dnia.

Gość gośćtrala
To znamiona charakteru wiecznie sadzacego samego siebie, z burzliwa przeszloscia :-P