Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamma73

niskorosłosc

Polecane posty

Córka miała dziś robione badania krwi moczu i rtg wieku kostnego ponieważ na bilansie 13 latki pani doktor mówi że jest za niska ,czy mogę isć potem z wynikami do endokrynologa tak prywatnie ? Obawiam się ze ta nasza pani doktor uprze sie zeby do kliniki od razu i czy potrzebne też jest jakieś badania genetyczne.Trochę się przeraziłam , czy ktos się spotkał się z taką sytuacją?

Gość gość
Kolega syna miał takie rozpoznanie wiem ze dostawał chormony wzrostu ale rade iść do endokrynologa. Ile córka ma wzrostu.

145,5 wzrostu a waży 39.5 tylko że w rodzinie też nie są za wysocy

Gość gość
Faktycznie córka nie naleźy do wysokich ale to jeszcze nie powód do zmartwienia nie wszyscy muszą być dryblasami. Tym bardziej źe ona napewno jeszcze trochę urośnie. Kolega syna dostawał chormony wzrostu i sporo urósł leczył się pod okiem endokryjologa.

Gość gość
no chyba lepiej zacząć działać TERAZ niż miałoby być za późno i córka będzie mieć pretensje do Ciebie o to, że nie zadbałaś o jej zdrowie faktycznie jest niska i sporo waży zwłaszcza, że teraz dzieci i młodzież są sporo wyżsi niż 30-40 lat temu nawet na własną rękę warto zrobić badania i pomóc dziecku

Gość gość
Słyszałam źe u małych dzieci źeby miały dłuźsze nogi to moźna ogrzewać kolana wtedy nogi szybciej rosną wiem źe to brzmi jak znachorstwo ale jak będziesz u lekarz to spytaj się go moźe córka jeszcze nie jest na to za duźa.