Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćwdom

histeria bezdech po kapieli

Polecane posty

Gość gość
Jeśli chodzi o Rukole to ja pamiętam ten temat jak pisala,mimo ze corka w niczym nie musi zawinić to ponoszą ją emocje , dziecku się dostaje , bo rukola nie radzi sobie z samym sobą, glosno o tym pisala ze w takich sytuacjach corka niczemu nie jest winna, no ale i tak Rukola nie ma wyrzutow sumienia i nie uważa ,ze robi cos złego Chocby swiadczy o tym jej wpis w temacie o starszych i młodszych dzieciach

Gość gość
Przepraszam,ze wtrącę się do tematu,a raczej wypowiedzi powyżej ,ale jak można za cos dziecko karać i wsciekac się na nie kiedy nie było w niczym winne? nie kojarze Rukoli ,lecz niejednokrotnie zaobserwowałam takie zachowanie, choćby u mojej matki na mnie jak się na mnie wyżywala i psychicznie i rękoczynowo pomimo,ze w niczym nie zawiniłam, tylko matka miała zly dzień Nie było tego sporo, no kika-nascie razy tą niesprawiedliwość ,ale utkwilo to w pamięci i żal pozostał

Gość roukola
Widze, ze ktos ma problem z moja osoba. Nigdzie nie napisalam, ze bije dzieci, bo to nieprawda. Na temacie o mlodszych i starszych pisalam o tym, ze czasem KRZYCZE, a to zasadnicza roznica :o Nigdy nie uderzylam swojego dziecka wiec nigdzie nie moglam o tym napisac. Zmyslaj wiec z glowa, jesli zdecydowalas sie faktycznie na umilanie sobie czasu w ten sposob 🖐️

Gość gość
Widzisz rukola jaka jesteś klamczucha? Ja możesz pisać, z enigdy nie uderzylas własnego dziecka jak w kilku tematach pisalas z WLASNEGO konta o klapsach jakie uznajesz i je stosujesz wobec corki , choćby sytuacja wlania za focha 8 latce

Gość na szybkiego bez loginu
Mały na tyle lubi kąpiel, że przerwanie jemu tej czynności u małego wywołuje straszny gniew stad ta czarna rozpacz, może po wyjeciu go jeszcze mokra gąbką czy szmatką przecieraj małego pomału przestając?? Co do roukoli, temat jest w podobnym innym topiku (starsze i młodsze dzieci), po co tutaj to ciągnąc, choć Roukola co do twoich wypowiedzi osobiście nie doba mi się twoje zapieranie się ,ze nie bijesz, ani nigdy nie uderzylas w życiu dziecka ,bo na forum wiszą twoje wypowiedzi dot. stosowania kar cielesnych przez ciebie i czystego konta w tym temacie nie masz

Gość gość
"""""Nigdy nie uderzylam swojego dziecka wiec nigdzie nie moglam o tym napisac. Zmyslaj wiec z glowa, jesli zdecydowalas sie faktycznie na umilanie sobie czasu w ten sposob xxxxxx Faktycznie masz rozdwojenie jaźni ,albo paranoje .Tyle osob dyskutowało w obszernym temacie o biciu dzieci, ty sama pisałaś za co twoje dostaje i nie stronisz od dawania w doope a tutaj nagle roukola swieta lżąc ,ze nigdy dziecka nie uderzyla Ot szczyt bezczelności kobieto .I kto z kogo wariata robi?

Gość gość
a może byście się poszły wykłócać o rukolę dzieś indziej? To temat o kąpieli dziecka a nie rukoli.

Gość na szybkiego bez loginu
Ja osobiście przepraszam,z e i również zboczyłam z głównego tematu, choć odpowiedziałam autorce i doradziłam, ale jak ja mam alergie na wypieranie się z czegos ,mimo ,ze wcześniejsze czyjeś wypowiedzi potwierdzają pewne aspekty i nie lubie jak ludzie posuwają się do kłamstwa,wiec i nawiązałam sama z siebie do jednej użytkowniczki, bo co brnie w kłamstwa i się pogrąża, no tylko dolki pod sobą kopie i prowokuje tutaj do kłótni Autorko trzymam kciuki za małego i jak pisałam, po wyjęciu z kąpieli ,jeszcze chwilowo możesz przemywać go czym i stopniowo przestawac

Gość gość
Może spróbuj go kąpać jakiś czas rano, a nie wieczorem, może będzie miał lepszy nastrój. Może ze zmęczenia po prostu płacze?

Gość gość
""""Nigdy nie uderzylam swojego dziecka wiec nigdzie nie moglam o tym napisac. Zmyslaj wiec z glowa, jesli zdecydowalas sie faktycznie na umilanie sobie czasu w ten sposob """ xxxx Pisałaś , dosyć obszernie i z dumą, wiec jednak ty masz cos z glowa i sobie tak umilałaś czasu w ten sposób A wiesz ,ze pisałaś o tym i nie rób idiotek na kafe z tylu użytkowniczek, które doskonale pamiętają twoje wpisy , w tym ja o dawaniu po d***e swojemu dziecku

No jeśli dla Ciebie trzykrotny w trakcie nastoletniego życia klaps = bicie, lanie, czy jak to poetycko ujęłaś "wp*****l", to .. :D :o 🖐️ Autorko, ja też Cię przepraszam za ten syf nt mojej osoby - mam wielbiciela, szkoda tylko, że rozpieprza innym tematy. Zgłosiłam wszystko do usunięcia, może zrobią porządek.

Gość gość
te polskie bachory to glupsze sa od rodzicow jezeli to moziwe 333 www.youtube.com/watch?v=aNC-LLh2dn4

Gość gośćinka
moje dzieci nie płakały, ale moja siostra to darła się po każdej kąpieli aż popadała w takie bezdechy, miała przerośnięte wędzidełko na które planowany był zabieg, ale nie było już potrzeby bo przy jej którymś tam darciu się samo się przerwało :) Ogólnie nieprzyjemny jest moment nawet dla dorosłych gdy wychodzimy z wanny, mokrzy i zawijamy się w ręcznik. Wtedy jest nam zimno ale nawet jeśli nie jest rzeczywiście zimno to i tak nam jest zimno bo woda na skórze szybko ostyga. Takiemu małemu dziecku jeszcze bardziej jest zimno bo jego skóra nie jest taka jak nasza. Postaraj się aby ten moment był jak najmniej drastyczny, Tobie się wydaje, że nie jest zimno ty jesteś w ruchu pewnie spocona gdy kąpiesz i jest Ci gorąco ale dziecku jest zimno. Może nagrzej ręcznik wcześniej, kup leżaczek do wanienki i połóż na nim dziecko jest bardzo przydatny i bezpieczny, powieś ręcznik przed kąpielą na grzejniku i gdy już będzie moment na wyjęcie dziecka rozłóż go. Kładź dziecko na miękkim podłożu, przydałby się taki puchaty gruby ręcznik. Kiedy już wyjmiesz to rozmawiaj wesołym uspokajającym głosem, oliwkę najpierw ogrzej w dłoniach nie lej jej bezpośrednio na ciało bo jest zimna. Postaw się w roli tego dziecka i zastanów się czy dla ciebie byłoby to przyjemne. Dziecko reaguje płaczem bo nie wie co się dzieje i nie umie powiedzieć o co chodzi. Ty byś krzyczała jakbyś leżała na plaży a ktoś by oblał Cie chłodna woda:) Gdy już będziesz rozsmarowywać, to staraj się zabawiać dziecko, żartować i rozmawiać. Mów wesołym głosem jak w bajkach "O a teraz tutaj posmarujemy i tutaj i tutaj :) niestety czasami musimy robić z siebie idiotki żeby dziecko przekonać do czegoś bo inaczej do takiego maluszka nic nie dociera :) A najważniejsze choćby nie wiem co się działo nie stresuj się nawet gdy płacze nie denerwuj się bo wtedy rośnie napięcie i się dziecko nakręca. Nie martw się popłacze i przestanie, nie działaj gorączkowo, na spokojnie go ubierz nie spiesz się musi się nauczyć a nauczy się wtedy kiedy ty zachowasz spokój i równowagę. Nic mu nie będzie nie udusi się:)

Gość gość
moje dziecie tez tak sie drze, cos strasznego,nie wiem co robic.

Gość gość
mam rade - z corka tez tak mialam - nakarm go przed kapiela i potem tylko dokarm. U nas to sie sprawdzalo :)

Gość gośćwdom
Dziękuję wszystkim za rady, na pewno będę korzystać. Ktoś napisał o zaburzeniach sensorycznych, czytałam w internecie, rzeczywiście jest kilka cech, które pasują np. nie lubi przemywania twarzy, ma zaciśnięte piąstki, ale jest też kilka, które nie pasują. W każdym bądź razie nie zamierzam doszukiwać się zaburzeń w zachowaniu syna, więc pójdę do neurologa-miałam nie iść, ale w sumie co mi szkodzi. Następna kąpiel-w naszej sypialni (tam też ma łóżeczko), w łazience mam za mało miejsca, żeby np. wytrzeć i go tam ubrać. Przed kąpielą solidnie go nakarmię :) pokój i ręcznik nagrzeję, zamierzam zagadać go na amen :D w razie czego w gotowości mąż z suszarką i butla mleka ;) po wyjęciu z wody prosto w cieplutki ręcznik :) No i wykąpę go rano, kiedy ma dobry humorek, uśmiecha się często i ogólnie jest spokojniutki :) Mam nadzieję, że metodą prób i błędów w końcu kąpiel będzie przyjemnością dla nas obojga.

Gość gośćwdom
roukola nie mam za złe, tu na forum bywam często, ale raczej podczytuję tematy, czasem szukam rozwiązania dla siebie. I właśnie zauważyłam, że każdy stały bywalec kafe jest często obsmarowy na różnych tematach.