Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Azalia37

Detox: lemoniada z cytryny,syropu klonowego i pieprzu cayeńskiego

Polecane posty

Gość Azalia37

Rozpoczynam detox za pomocą tego napoju. Przygotowuje się go z wody,świeżo wyciśniętego soku z połówki cytryny,1-2 łyżeczki syropu klonowego i szczypty pieprzu cayenne.

Gość gość
no i co z tego jak po detoxie kilogramy wróciły tak jakby ciało nie przyjęło do wiadomości,że ma być takie oczyszczone i szczuplejsze a nie obzerałam sie wręcz mało jadłam i zdrowo -efekt jo-jo jak złoto!

Gość Azalia37
W moim przypadku nie chodzi tyle o odchudzanie,ile o kurację detoxykacyjną. Liczę raczej na powolne,nie gwałtowne,ale skuteczne oczyszczenie organizmu ze złogów.

Gość gość
a jeśli o to chodzi to tak, cera mi wypiękniała,celulit zniknął, włosy lśniące, ogólnie taka "nie spuchnięta " jestem, mam dużo więcej energii.

Gość Azalia37
Piękne efekty :) jak długo to stosowałaś? Ile szklanek dziennie piłaś/? napiszesz o tym coś więcej?

Gość elemo
czytałam że to bardzo wymagajaca dietka, podobna do głodówki. Przydałoby sie trochę schudnąć i przy okazji oczyścić. Wiadomo, kawa, sporo smażonego jedzenie, ze dwa razy w tygodniu fast foody, uwielbiam słodycze, nazbierało sie. Tylko nie wiem czy dałabym radę na samej lemoniadce przez te 2 tygodnie, boję się też efektu jo-jo. Będę śledzić jak ci idzie może dołącze pozdrawiam.

Gość Azalia37
tak,ten sposób na detox polecany jest "zamiast" głodówki, w jej zastępstwie. Tylko że wtedy stosuje się go krótko i w rygorystycznej formie. Każdy z nas ma tego typu grzechy na sumieniu :( jak zbyt dużo kawy,niezdrowe produkty, fast foody. działamy

Gość gość
dziewczyny to nie jest żadna dieta odchudzająca tylko metoda na oczyszczanie organizmu, działa bardzo gwałtownie,poczytajcie koniecznie o tym na stronach internetowych, zwłaszcza o właściwym wychodzeniu, bo można sobie zrobić krzywdę wychodzenie jak po głodówce: najpierw pokarmy płynne, buliony i soki, potem gotowane warzywa, powoli, dłuższe wychodzenie niż samo stosowanie lemoniady

Gość Azalia37
No i nie udało mi się dzisiaj zacząć:(,musiałam załatwiać sprawy na mieście i bałam się skutków ubocznych :).Wolę -przynajmniej na początku trzymać się bliżej domu. Więc rozpocznę tak jak pan bóg przykazał od poniedziałku. Gość ja nie zamierzam się odchudzac, tylko chcę zastosować umiarkowaną wersję tej diety, głównie w celu detoxykacji. Stracone kilogramy będą oczywiście mile widziane,ale jako bonus.

Gość gość
wczoraj poszłam spać to dzisiaj Ci odpiszę: kurację stosowałam 3 razy raz 5 dni nstp.za 2 tyg. 4 dni i jeszcze raz 4 dni odbyło to sie w ciągu ok. miesiąca po każdym etapie wychodziłam dzień lub dwa na sokach i warzywach później włączałam trochę kaszy i zaczynałam zdrowe żywienie tzn. mało, nie przetworzone, unikam słodyczy, kawa tylko świeżo mielona itd. tak jak pisałam to oczyszczanie jest u mnie bardzo widoczne zwięźle opisując to odmłodniałam ten celulit zniknął, jednym słowem wróciłam do siebie sprzed powiedzmy 8lat piłam 6-8 szklanek mikstury, używałam syropu klonowego zwykłego takiego z lidla za 25 zł buteleczka, herbatki owocowe mnóstwo wody czasem zakąsiłam łyżką nierozcieńczonego syropu jak nie mogłam wytrzymać i to pomagało ale mój rekord to 5 dni w jednym ciągu, nie mogę dłużej, organizm dawał znać, że skończyło sie odżywianie wewnętrzne czułam wilczy głód ale wychodziłam zdrowo na sokach więc to też jak by głodówka ogólnie apetyt mi się zmniejszył ale jak napisałam kilogramy wróciły pozdrawiam Cie, nie poddawaj się zacznij od poniedziałku- to motywuje ogólnie to warto było!

Poczytałam trochę na temat tej metody... warta przemyślenia ! :) tym bardziej po opisie efektów "gościa" :) nie wiem tylko, czy dałabym radę, chociaż takie 4 dni... nie mam "wytrwałości" w głodowaniu :(

Gość Azalia37
Wersja umiarkowana zakłada pominięcie tylko jednego posiłku dziennie,najlepiej kolacji i wypijanie w ciągu dnia 5-6 szklanek lemoniady. Picie na pół godziny przed lub godzine po posiłku. Zamiast kolacji 2-3 szklanki. Działanie łagodniejsze i wolniejsze, ale też skuteczne. Ja chcę wydłużyć ponad te 2 tygodnie.

Gość Azalia37
Do tego oczywiście dieta: bezmięsna,bez smażonych potraw, bez przetworzonych,lekka,warzywna.

Gość Azalia37
z racji tego,że temat dotyczy także innych metod oczyszczania,które chcę systematycznie wprowadzać,założyłam nowy temat,zapraszam

szukałam trochę w internecie informacji na temat tej metody... zastanawiałam się, czy do tej lemoniady można też dodać proszek zasadowy.... i znalazłam coś, co się nazywa "koń trojański"... czy czytałaś może coś o tym? może połączyć obie te metody... tzn. do tej lemoniady dodać proszku... będzie dodatkowe działanie zwalczające candidę... jak myślisz ?

Witam. Pracuje w telewizji i szukam par do programu, w których kobieta ma problem z nadmiernym odchudzaniem, utratą wagi lub anoreksją. Zainteresowane osoby, oraz osoby znające takie pary, bardzo proszę o kontakt: qbagolab@gmail.com Pozdrawiam.