Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem w ciąży gdzie się ubezpieczyc?

Polecane posty

Gość gość

Otóż do niedawna w moim zakładzie pracy byłam ubezpieczona w PZU jak większość tam pracujących. Niedawno dowiedziałam się, że teraz każdy ma się samodzielnie ubezpieczyć w jakiej chce firmie. Jestem w ciąży. gdzie najlepiej się ubezpieczyć aby dostac jakieś pieniążki z tytułu urodzenia dziecka? W jakich firmach się ubezpieczacie i ile płacicie? I jeszcze jedno: w moim miejscu pracy jest coś takiego jak Fundusz Socjalny. Można starać się o jednorazowy zasiłek z tytułu np. urodzenia dziecka lub jakiejś sprawy losowej? Czy wy też staracie się o takie pieniążki z zakładowego Funduszu Solcjalnego, o tą zapomogę? Ile można dostać i jak to sie robi? czy oprócz takiej zapomogi otrzymam rozumiem też becikowe? Ile teraz sie go otrzymuje i kto to daje i na jakich zasadach? Będę wdzięczna za info bo nie orientuje sie w tych sprawach finansowych. Jestem zatrudniona na umowe o prace na czas nieokreslony.

Gość gość
dodam , że pracodawca płaci wszystkie składki i opiekę zdrowotną na NFZ mam bezpłatnie a chodzi mi o dodatkowe jakieś pieniążki z tytułu urodzenia dziecka czy pobytu w szpitalu na ten czas. dziękuję.

Musisz pzu przedłużyć. Bo zaś na firma nie wypłaci jeśli nie ma rocznego opłacenia składek. Take ich zabezpieczenie żeby nie płacić tylko kilku składek i brać od nich potem kasę

Gość gość
Przeważnie takie opcje jak wypłata za urodzenie dziecka są przy ubezpieczeniach grupowych. A ty masz się ubezpieczyć samodzielnie. A poza tym firmy maja okres karencji po którym dopiero następuje wypłata świadczeń. Przeważnie jest to 9 mies. własnie ze względu na ciążę.

Gość gość
Co do socjalnego, to musiałabyś sprawdzić w regulaminie czy przewidziana jest zapomoga z tytułu urodzenia dziecka. Jeżeli nie, a masz ciężka sytuację finansową, to możesz z tego tytułu wnioskować. U nas wygląda to tak, że piszesz wniosek z uzasadnieniem i jest on rozpatrywany przez prezesa.

Gość gość
teraz nie oplaca ci sie gdziekolwiek ubezpieczac bo raczej kazde uzbezpieczenie ma okres karencji na 9 miesiecy, wiec nie dostaniesz pieniedzy. Jedyna rozsadna opcja to ciagnac dalej pzu grupowo lub jesli nie ma takiej opcji, dowiedziec sie czy jest (a rczej na pewno) opcja kontynuowania idywidualnego

Gość gość
Witam :) mam małą prośbę do przyszłych mam :) jestem studentką dietetyki i piszę pracę magisterską na temat żywienia kobiet w ciąży, jestem na etapie zbierania ankiet i jeszcze mi ich trochę brakuję więc chciałabym wstawić tu link i prosić o wypełnienie ankiety :) ankieta jest anonimowa i posłuży tylko do celów naukowych. Z góry ślicznie dziękuję za pomoc :) http://www.ankietka.pl/ankieta/162811/ocena-prawidlowosci-zywieniowych-kobiet-ciezarnych-ze-szczegolnym-uwzglednieniem-suplementacji-kwasem-foliowym.html

Jeśli szukasz dobrego ubezpieczyciela najlepszy na help-finanse pl. Towarzystwa ubezpieczeniowe wychodząc naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów oferują rozbudowane oferty polis na życie, pozwalających dobrać produkty do potrzeb, oczekiwań i możliwości finansowych każdego z osobna.